اخیرا بحث پرونده جدید قاچاق ظروف شیشهای درحالی مطرح شد که در مکاتبه یکی از مدیران گمرکی مشخص شده تاکنون اعلام جرمی "از سوی گمرک" در این خصوص صورت نگرفته است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اخیرا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی موضوع پرونده جدید قاچاق ظروف شیشهای را مطرح کرده است. در نامه دهقان به وزیر اقتصاد آمده است، در سالهای ۱۳۹۳ الی ۱۳۹۵ آقای الف. از طریق کارتهای اجارهای و با بکارگیری برخی عوامل انسانی اقدام به وارد کردن حدود ۱۷۰۰ کانتینر ظروف شیشهای از کشورهای اروپایی و چین و امارات نموده است و برای فرار از پرداخت حقوق گمرکی، کشور چین را مبدأ همه ظروف مذکور اعلام کرده است. مطابق اعلام کتبی ناظر گمرکات استان هرمزگان به تاریخ ۱۳۹۶.۱۲.۲۰ آقای ه. الف. (از طریق عوامل خود) با جعل اسناد گمرکی و بارنامه مربوط به حمل حدود ۱۷۰۰ کانتینر در قالب ۹۹ اظهارنامه گمرکی، حقوق دولت را ضایع کرده است.
متأسفانه علیرغم ارائه اسناد و پیگیریهای به عمل آمده نه تنها مقامات وقت گمرک گزارشی جهت تشکیل پرونده قضایی و رسیدگی به اتهام جعل و قاچاق نامبرده و همکاران او به مقامات قضایی ارائه نداده اند بلکه با برکناری ناظر گمرکات استان سعی در پاک کردن صورت مسئله داشته و بدینوسیله عملا تداوم تعلل نسبت به قاچاق سازمان یافته مذکور را تسهیل نموده اند.
در انتهای نامه مذکور آمده است، مستدعی است دستور فرمایید ضمن پیگیری جهت تشکیل پرونده قضایی ترتیبی اتخاذ نمایند تا با آمر اصلی و عنصر پشت پرده قاچاق سازمان یافته حدود ۱۷۰۰ کانتینر مذکور برخورد مناسب و عبرت آموز صورت گرفته و نسبت به اخذ صدها میلیارد تومان حقوق بیت المال اقدام لازم به عمل آید.
در همین خصوص مدیر کل مرکز جرائم سازمان یافته گمرک ایران استعلامی را از گمرک شهید رجایی و سرپرست جدید حوزه نظارت گمرکات استان هرمزگان انجام میدهد.
در ادامه نیز سعیدی مدیر جدید گمرک شهید رجایی در پاسخ به مکاتبه مدیر کل مذکور، اعلام میکند تاکنون هیچگونه اعلام جرمی در خصوص ۹۹ فقره اظهارنامه مربوط به آقای ا. از سوی این گمرک انجام نشده است. همچنین مکاتبهای از سوی پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان هرمزگان با معاونت حقوقی (گمرک شهید رجایی) دائر بر تشکیل پرونده قضایی و انجام تحقیقات مقدماتی صورت نگرفته است.