آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۸۲۹۸
گزارش|

میزان بودجه کاروان‌های راهیان نور دانشجویان خراسان شمالی در ابهام/ فعلا از پول خبری نیست!

هر چه دانشجویان بیشتری به مناطق ۸ سال دفاع مقدس اعزام شوند، سود بیشتری نصیب کشور خواهد شد؛ با این حال گاهی دیده می‌شود برخی از مسئولان تمایلی به برگزاری با شکوه این مراسم ندارند.
حسین اکبری

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از بجنورد، راهیان نور یکی از سفر‌های به یاد ماندنی برای تمامی دانشجویان است. فرقی نمی‌کند که آن دانشجو حزب اللهی است یا نه؛ بد حجاب است یا با حجاب. در هر حالت شهدا بلدند که چطور دل‌ها را تسخیر کنند؛ از این رو این سفر تاثیر بسیار زیادی بر روی آینده اشخاص سفر کرده دارد. چه بسا افراد بسیاری وجود دارند که پس از این سفر متحول شده و زندگی تازه‌ای را شروع کرده اند.

از همین جهت است که سرمایه گذاری برای اعزام دانشجویان به این سفر معنوی تمامش سود است و ضرری ندارد. هر چه در این مسیر بودجه بیشتری صرف شود و دانشجویان بیشتری به مناطق ۸ سال دفاع مقدس اعزام شوند، سود بیشتری نصیب کشور خواهد شد؛ با این حال گاهی دیده می‌شود برخی از مسئولان تمایلی به برگزاری با شکوه این مراسم ندارند.


۴۰۰ دانشجو از خراسان شمالی به راهیان نور اعزام می‌شوند

دانشجویان دانشگاه‌های استان خراسان شمالی همواره با مشکلات جدی در حوزه مالی برای اعزام به مناطق مواجه بوده اند. برای بررسی وضعیت کاروان‌های راهیان نور دانشجویی در استان به سراغ محمد معزی فر، مسئول کل کاروان دانشجویان خراسان شمالی رفتیم.
 
معزی در ابتدا گفت: همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند: فراموشی و تحریف دو آسیبی است که در کمین هر حادثه تاریخی قرار دارد و دست اندرکاران دفاع مقدس نباید اجازه دهند این حماسه دستخوش فراموشی و تحریف شود. اجرای طرح اردو‌های راهیان نور بهترین فرصت برای شناخت بیشتر از دوران دفاع مقدس و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت از نسل قبلی به نسل جدید است.

مسئول کاروان‌های دانشجویی راهیان نور خراسان شمالی خاطرنشان کرد: همه ساله تعداد زیادی از دانشجویان برای بازدید از مناطق عملیاتی عازم سفر می‌شوند و امسال راهیان نور دانشجویی به صورت تجمیعی از مجموع دانشگاه‌های استان با حضور ۳۵۰ الی ۴۰۰ نفر از دانشجویان برگزار خواهد شد که البته دانشگاه آزاد اسلامی استان به صورت مجزا کاروان خود را اعزام می‌کند.
 

دانشجویان یک روز به سبک رزمندگان زندگی خواهند کرد

وی افزود: زمان اعزام کاروان برادران ۲۳ اسفند ماه به مدت ۶ روز و اعزام خواهران در مورخ ۲۰ اسفند ماه خواهد بود و با توجه به هماهنگی‌های صورت گرفته و تاکید وزرات علوم، غیبت کلیه دانشجویان شرکت کننده در سفر راهیان نور موجه بوده و از این بابت دانشجویان هیچ نگرانی نداشته باشند.

معزی از برنامه ریزی جدید در سفر راهیان نور سخن به میان آورد و بیان کرد: با توجه به پیگیری‌های انجام گرفته در سفر راهیان نور سال جاری، دانشجویان علاوه بر بازدید از یادمان ها، در روز سوم، در منطقه‌ی شط علی، یک روز به صورت کامل، زندگی به سبک رزمندگان را تجربه خواهند کرد و همچنین در روز چهارم با حضور در پادگان میش داغ شاهد اجرای رزمایش و آتش سلاح‌های سبک و نیمه سنگین و انفجارات و گوشه‌ای از حماسه آفرینی‌های رزمندگان اسلام در طول هشت سال دفاع مقدس خواهند بود.

 

وضعیت مالی در هاله‌ای از ابهام/ هیچ بودجه‌ای اختصاص پیدا نکرده است

مسئول کاروان‌های دانشجویی راهیان نور خراسان شمالی سپس به مبهم بودن وضعیت مالی کاروان‌های اعزامی اشاره کرد و ادامه داد: وضعیت مالی کاملا در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و تا کنون چیزی مشخص نشده است. مسئولان دانشگاه دولتی در پاسخ پیگیری‌های ما می‌گویند تا کنون از سمت وزارت علوم هیچ بودجه‌ای برای ما ارسال نشده است و اصلا مشخص نیست به چه میزان ارسال کنند.

وی افزود: دانشگاه پیام نور استان در مجموع ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اختصاص داده است که به این ترتیب از کل دانشگاه‌های پیام نور خراسان شمالی فقط می‌توانیم حدود ۳۰ دانشجو را اعزام کنیم. رئیس دانشگاه فرهنگیان نیز طی نامه‌ای از معاون فرهنگی اش خواسته تا طبق قانون ۵ درصد دانشجویان را اعزام کنند، اما تا کنون آن‌ها نیز بودجه‌ای ارائه نداده اند و باقی دانشگاه‌ها نیز مشخص نیست.

معزی فر در پایان گفت: مصوبه‌ای که به دانشگاه‌ها ارسال شده آن‌ها را موظف کرده تا ۱۰ اسفند بودجه را به کاروان‌ها بدهند؛ معاون سیاسی استانداری نیز بیان کرده اند که اگر رئیس دانشگاهی در این مدت اقدام نکند، خودش وارد ماجرا می‌شود.

 

سابقه دانشگاه‌ها در همکاری نکردن با کاروان‌های راهیان نور

محسن اکبری، مسئول سابق بررسی و تحلیل دانشگاه بجنورد نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: طی سالیان اخیر همواره با شروع ترم زوج تیم مالی راهیان نور تشکیل می‌شد و پیوسته در حال فعالیت بود تا بتوانیم هر طور شده کاروانی را اعزام کنیم؛ این تکاپوی ما به این دلیل بود که طبق تجربه، می‌دانستیم دانشگاه به وظایف مالی خود در این خصوص عمل نخواهد کرد و لذا با مشکل مالی مواجه خواهیم شد.

اکبری ادامه داد: سلیقه شخصی برخی از روسای دانشگاه‌ها در این موضوع بی تاثیر نیست. آن‌ها با بهانه کمبود بودجه دانشگاه از انجام تعهدات قانونی خود سر باز می‌زنند و این در حالی است که ردیف بودجه راهیان نور جداست.

این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: مشکلات مالی ما به حدی بوده که برخی از بانوان بسیج دانشجویی در نماز جمعه اقدام به جمع آوری کمک‌های مردمی می‌کردند. این موضوع برای مسئولان دانشگاه باید مایه تاسف باشد. گاهی مشکلات مالی آنقدر زیاد بود که تصمیم به لغو کردن سفر می‌گرفتیم، اما با عنایت شهدا دوباره این سفر آغاز می‌شد.

وی در پایان بیان داشت: مسئولان مربوطه در دانشگاه‌ها بهتر است در این موضوع به دانشجویان کمک کنند. مسئولان باید بدانند کاروان‌های راهیان نور به لطف شهدا هیچ گاه تعطیل نمی‌شوند، اما در این بین صرفا آبروی برخی مسئولان در پیشگاه شهدا می‌رود.

حال باید دید در شرایطی که کمتر از دو هفته تا تاریخ اعزام دانشجویان به مناطق جنگی فرصت باقی مانده، مشکلات مالی کاروان‌ها رفع خواهد شد و یا این کاروان‌ها مجبورند با اقداماتی همچون کاهش تعداد دانشجوی اعزامی، کمبود بودجه را جبران کنند؟
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار