بار میکروبی و میزان آفلاتوکسین M۱ در شیر خام گاوداریها به منظور کنترل کیفیت شیر از سوی پژوهشگران دانشگاه ایلام بررسی شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طرح بررسی بار میکروبی و میزان آفلاتوکسین M. ۱ در شیر خام گاوداریهای صنعتی، سنتی و مراکز جمعآوری و عرضه شیر در استان ایلام توسط پژوهشگران دانشگاه ایلام انجام شد و به عنوان یکی از طرحهای صنعتی برگزیده دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور معرفی شد.
بر این اساس، به منظور کنترل کیفیت شیر از نقطه نظر فیزیکوشیمیایی، میکروبیولوژی و سموم از جمله آفلاتوکسین M۱ به جهت حفظ سلامت مصرفکنندگان و بهداشت عمومی، شیر خام گاوداریهای صنعتی، سنتی و مراکز جمع آوری و عرضه شیر در سطح استان ایلام مورد بررسی قرار گرفت.
مشخص کردن وضعیت سلامت و بهداشت شیر تولیدی استان با توجه به شمارش بار میکروبی، مشخص کردن وضعیت آلودگی به آفلاتوکسین M۱، بررسی منابع احتمالی آلودگی و پیشنهاد راهکارهای مناسب برای اداره کل دامپزشکی جهت نظارت بر مراکز جمعآوری و گاوداریهای صنعتی ایلام از دستاوردهای ویژه این طرح برگزیده است.
استفاده از تکنیکهای دقیقتر، ارزانتر و سریعتر مانند بیوسنسورها برای تشخیص آفلاتوکسین M۱ در شیر جهت جایگزین کردن با روش HPLC، جداسازی و شناسایی میکروارگانیسمها و سویههای باکتریایی موجود در شیر، بررسی میزان آفلاتوکسین M۱ در فصول مختلف و مطالعه تأثیر فصل بر میزان آن از برنامههای آتی جهت توسعه طرح است.