حبیب جهان ساز گفت: ارزش کل برگ سبز چای خریداری شده ۳۵۰ میلیارد تومان است که ۹۰ درصد مطالبات چایکاران یعنی ۳۱۵ میلیارد تومان تا نیمه مرداد پرداخت شد.
به گزارش خبرگزاری گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رئیس سازمان چای با اشاره به این که بقیه مطالبات به مرور پرداخت خواهد شد افزود: ۳۵ میلیارد تومان از مطالبات باقی مانده چایکاران، در یک ماه آینده پرداخت میشود.
وی گفت: ۲۵ درصد خرید برگ سبز چای از منابع دولتی است و ۷۵ درصد به کارخانجات فروخته میشود.
جهان ساز با اشاره به این که برداشت برگ سبز چای از اردیبهشت شروع و تا مهر ماه ادامه دارد افزود: چین بهاره به پایان رسیده و چین تابستانه در دو نوبت انجام میشود که نوبت اول آن تمام شده و نوبت دوم به تازگی شروع شده است.
وی ادامه داد: تاکنون ۸۵ هزار تن برگ سبز درجه یک و درجه دو از چایکاران گیلان و مازندران خریداری شده است.
رئیس سازمان چای کشور گفت: امسال به دلیل سرمای هوا، خرید ۱۰ روز دیرتر شروع شد و تقریباً معادل پارسال برگ سبز چای خریداری کردیم، پیش بینی میکنیم امسال ۱۰ درصد در مقایسه با پارسال، افزایش خرید برگ سبز چای داشته باشیم.
وی افزود: برگ سبز چای درجه یک، حدود ۶۰ درصد غنچه و دو برگ سبز دارد و برگهای آن لطیف است و برگ سبز چای درجه دو، تعداد برگهای آن بیشتر و غنچه کمتر است.
جهان ساز با اشاره به این که چای بهاره بیشتر برگ سبز درجه یک دارد گفت: تا کنون ۶۵ درصد برگ سبز درجه یک خریداری شده و ۳۵ درصد دیگر درجه دو بوده است بر این اساس ۵۵ هزار و ۸۰۰ تن برگ سبز درجه یک و ۳۴ هزار تن برگ سبز درجه دو خریداری کردیم.
وی افزود: تاکنون ۱۹ هزار و ۳۰۰ تن چای خشک تولید شده است و امیدواریم امسال سهم بیشتری از بازار داخلی به چای داخلی اختصاص یابد، پیش بینی میکنیم ۳۰ درصد از نیاز بازار داخلی با چای تولید داخل برطرف شود این رقم در سال گذشته حدود ۲۴ درصد بوده است.
رئیس سازمان چای کشور گفت: هزینههای تولید برگ سبز چای، افزایش یافته به همین دلیل امسال هر کیلو برگ سبز چای درجه یک را به قیمت ۴ هزار و ۶۰۰ تومان یعنی با ۳۷ درصد افزایش قیمت در مقایسه با پارسال خریداری کردیم.
وی ادامه داد: هر کیلو برگ سبز چای درجه دو را به قیمت سه هزار و ۳۰۰ تومان یعنی با ۵۰ درصد افزایش قیمت نسبت به پارسال خریداری کردیم.
جهان ساز گفت: قیمت چای خشک داخلی مربوط به چرخه توزیع است، اما قیمت چای خشک در مقایسه با پارسال، افزایش قابل توجهی نداشته و به اندازهای بوده که برای چایکاران صرفه اقتصادی داشته باشد.