دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور گفت: تعداد زیادی از کارگران که در کرونا بیکار شدند، به سمت اشتغال در بستهبندی مواد ضدعفونی رفتند. اماحقوق آنها بسیار کمتر از حداقل وزارت کار است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هادی ابوی، دبیر کل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور درباره مشکلات کارگران در بخشهای مختلف واحدهای تولیدی گفت:همزمان با اینکه تعداد زیادی از کارگران بیکار شدند، اما تعدادی مشاغل جدید هم ایجاد شد، مانند بسته بندی مواد ضدعفونی کننده و بهداشتی، اما دائمی نیستند.
وی ادامه داد: این مشاغل دائمی نیستند متناسب با نیاز امروز بازار کار است. از سوی دیگر مبلغ حقوقی که برای این مشاغل تعریف میشود، به اندازه حداقل حقوق وزارت کار نیست. بلکه مبلغی تعیین میشود که اکثر کارگران از سربیکاری مجبور هستند که آن را بپذیرند.
ابوی افزود:معمولاً یک کارگر برای اینکه بتواند با این کار به درآمد حداقل حقوق دست یابد روزانه باید ۲ تا ۳ هزار بسته بندی انجام دهد تا بتواند حداقل حقوق را دریافت کند. برخی کارگران هم کشش این نوع کار را ندارند.
وی درباره کارگرانی که به بهانه کرونا از سوی کارفرمایان اخراج شدند گفت: شیوع ویروس کرونا برای کل جهان بود. اما تعدادی کارفرمایان سوء استفاده کردند و کارگاه خود را تعطیل کردند.
وی ادامه داد: دولت باید به این مسئله توجه کند که کارگری که در منزل بنشیند از کجا میتواند معیشت خانواده خود را تأمین کند؟ کارفرمایان از این مسئله سوءاستفاده کردند و تعداد زیادی از کارگران خود را به بهانههای مختلف اخراج کردند. درست است که دولت تدبیر بیمه بیکاری را لحاظ کرد، اما کسانی میتوانند برای ثبت نام بیمه بیکاری اقدام کنند که بیمه تأمین اجتماعی را داشتند. مسئله مهم اینجاست که تعداد زیادی از کارگران صنفی بیمه تأمین اجتماعی ندارند چگونه میتوانند به بیمه بیکاری مراجعه و ثبت نام کنند؟
ابوی با بیان اینکه تعداد زیادی کارگر فصلی بیکار شدند گفت: بخش زیادی از کارگران در شهرهای زیارتی و مسافرتی مانند افرادی که خدمات زائر، نظافت مسافرخانه ها، هتل ها، چرخیهای راه آهن و فرودگاه را انجام میدادند بیکار شدند. این دسته از افراد مشکل اساسی برای ارتزاق دارند.