مستندات و قرائن نشان میدهد از تیرماه تاکنون ۲ کشتی حامل روغن خوراکی در آبهای بندرعباس معطل تامین ارز و جابجایی اسناد مالکیت برای ترخیص است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بررسی شاخص اقلام خوراکی در مهرماه نشان میدهد بالاترین رشد تورمی برای روغن و چربی ثبت شده است. روغن در مهرماه نسبت به شهریور ۱۶.۲ درصد افزایش یافته است.
براساس آمارهای رسمی گمرک از ابتدای سال جاری تا ۲۷ مهرماه بالغ حدود ۵۰۰ هزار تن روغن خوراکی نیمه جامد و مایع به ارزش بیش از ۴۰۰ میلیون دلار از گمرکات کشور ترخیص شده است.
برآوردها و همچنین مصرف روغن خوراکی برای کل سال حدود ۱.۵ میلیون تن است که آمارها حکایت از افت واردات به دلایل مختلف دارد.
در حال حاضر ۲ کشتی حامل روغن خوراکی در آبهای خلیج فارس و نزدیک بندر شهید رجایی بندرعباس وجود دارد، اما امکان پهلوگیری و تخلیه این کالای مهم و ضروری جامعه وجود ندارد.
مستندات نشان میدهد بالغ بر ۷۳ هزار تن روغن خوراکی در این دو کشتی از تیرماه منتظر تامین ارز و جابه جایی اسناد مالکیت برای تخلیه و انجام تشریفات گمرکی است. علاوه بر آن دو کشتی دیگر نیز بار خود را در بندر تخلیه کرده، اما به دلیل نداشتن اسناد و مدارک ناشی از تامین نشدن ارز، امکان ترخیص آنها وجود ندارد.
هزینه دموراژ دو کشتی حامل روغن نیز روزانه بیش از ۱۳ هزار یورو بوده و با یک محاسبه ساده مشخص است باید از تیرماه تاکنون حداقل ۲.۸ میلیون یورو هزینه خواب کشتی در نظر گرفت.
طبق قرائن این دو محموله بزرگ مربوط به شرکت بازرگانی دولتی است که هنوز موفق به تامین ارز این کالای ضروری جامعه نشده است.