
تولید نانو غذا برای بیماران گاستروکتومی به همت محققان دانشگاه علوم کشاورزی ساری
محققان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، موفق به تولید نانو غذا برای بیماران گاستروکتومی (نارسایی معده) شدند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، موفق به تولید نانو غذا برای بیماران گاستروکتومی (نارسایی معده) شدند.
این طرح تحقیقاتی، موضوع رساله راضیه رضوی دانشجوی دکتری و توسط اعضای تیم، رضا اسماعیل زاده کناری، جمشید فرمانی از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و دکتر محسن جهانشاهی از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل انجام گرفته است.
رضا اسماعیل زاده کناری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و استاد راهنمای این رساله دکتری با اشاره به اینکه محققان این دانشگاه موفق به تولید نانو غذا برای بیماران گاستروکتومی شدهاند، گفت: یکی از مشکلات مبتلایان به سرطان معده خصوصاً افرادی که بخش یا کل معده آنها طی جراحی برداشته شده به نوع تغذیه آنها مربوط است.
وی افزود: از این جهت در این تحقیق به تولید نانو غذایی پرداخته شد که ضمن تامین انرژی، دیواره آن در محیط اسیدی معده باز نشده، قابلیت هضم و جذب در محیط معده را نداشته و صرفاً از محیط معده عبور نموده و دیواره نانو غذا در محیط قلیایی روده باز و تمامی هضم و جذب نانو غذا در روده انجام میگیرد.
اسماعیل زاده کناری با بیان اینکه در صورت تجاری سازی این محصول، کمک بسیار زیادی به مبتلایان سرطان معده از بعد تغذیه و تامین کالری و افزایش ایمنی آنها خواهد شد، افزود: گاستروکتومی در واقع گرفتن بخشی از معده یا همه قسمتهای معده است که عمدتاً در افرادی که سرطان معده دارند اتفاق میافتد و در طی جراحی بخشی از معده برداشته میشود یا ممکن است برای افرادی که در واقع دارای چاقی مفرط هم هستند نیز این کار انجام شود.
اسماعیل زاده گفت: در این راستا محیط معده و محیط روده را در محیطهای آزمایشگاهی شرایط معده و آنزیمهایی را که دارد شبیه سازی کردیم و قابلیت هضم و جذب معده و روده اندازه گیری شد، که در نهایت موفق شدیم بر مبنای پوششهای پلیمری و طراحی مدلهایی ریاضی که ما انتخاب کردیم به بهترین حالت در نانو غذا دست پیدا کنیم.
این طرح تحقیقاتی، موضوع رساله راضیه رضوی دانشجوی دکتری و توسط اعضای تیم، رضا اسماعیل زاده کناری، جمشید فرمانی از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و دکتر محسن جهانشاهی از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل انجام گرفته است.
رضا اسماعیل زاده کناری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و استاد راهنمای این رساله دکتری با اشاره به اینکه محققان این دانشگاه موفق به تولید نانو غذا برای بیماران گاستروکتومی شدهاند، گفت: یکی از مشکلات مبتلایان به سرطان معده خصوصاً افرادی که بخش یا کل معده آنها طی جراحی برداشته شده به نوع تغذیه آنها مربوط است.
وی افزود: از این جهت در این تحقیق به تولید نانو غذایی پرداخته شد که ضمن تامین انرژی، دیواره آن در محیط اسیدی معده باز نشده، قابلیت هضم و جذب در محیط معده را نداشته و صرفاً از محیط معده عبور نموده و دیواره نانو غذا در محیط قلیایی روده باز و تمامی هضم و جذب نانو غذا در روده انجام میگیرد.
اسماعیل زاده کناری با بیان اینکه در صورت تجاری سازی این محصول، کمک بسیار زیادی به مبتلایان سرطان معده از بعد تغذیه و تامین کالری و افزایش ایمنی آنها خواهد شد، افزود: گاستروکتومی در واقع گرفتن بخشی از معده یا همه قسمتهای معده است که عمدتاً در افرادی که سرطان معده دارند اتفاق میافتد و در طی جراحی بخشی از معده برداشته میشود یا ممکن است برای افرادی که در واقع دارای چاقی مفرط هم هستند نیز این کار انجام شود.
اسماعیل زاده گفت: در این راستا محیط معده و محیط روده را در محیطهای آزمایشگاهی شرایط معده و آنزیمهایی را که دارد شبیه سازی کردیم و قابلیت هضم و جذب معده و روده اندازه گیری شد، که در نهایت موفق شدیم بر مبنای پوششهای پلیمری و طراحی مدلهایی ریاضی که ما انتخاب کردیم به بهترین حالت در نانو غذا دست پیدا کنیم.
گفتنی است نتایج این تحقیق در حال حاضر در یکی از معتبرترین ژورنال سطح ۱ دنیا به چاپ رسیده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.