مسئول بسیج دانشجویی آذربایجان غربی گفت: متاسفانه حوزه فرهنگی و تربیتی در دانشگاهها تقریبا مغفول مانده است؛ آن زمانی که مساجد و هیات مذهبی باز بودند، وضعیت فرهنگی رضایت بخش نبود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست رؤسای دانشگاههای سراسر استان و فرماندهان سپاهها و نواحی بسیج شهرستانها به همت بسیج دانشجویی استان آذربایجان غربی با هدف چارهاندیشی در باب مسائل فرهنگی و تربیتی دانشگاهها در وضعیت کرونایی با حضور حجت الاسلام سیدمهدی قریشی (نماینده، ولی فقیه در استان آذربایجان غربی و امام جمعهی ارومیه)، محمد مهدی شهریاری (استاندار استان آذربایجان غربی)، سردارحبیب شهسواری (فرمانده سپاه شهداء استان آذربایجان غربی)، نمایندگان تشکلهای دانشجویی در سالن جلسات دوم آذر بسیج دانشجویی استان آذربایجان غربی برگزار شد.
سید محمود صفری، مسئول بسیج دانشجویی آذربایجان غربی در ابتدای این نشست ضمن تبریک روز دانشجو، اظهار داشت: دانشگاه بعنوان مبدا مقدّرات و تحوّلات کشور در منظومهی فکری امامین انقلاب اسلامی جایگاه بی بدیلی دارد؛ اگر دانشجو میخواهد بعنوان آینده ساز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نقش آفرینی کند نیازمند دو بال تعهد و تخصص است.
وی ادامه داد: در چهل و دو سال از انقلاب اسلامی افتخار آفرینیهای بسیار زیادی در عرصهی علم و دانش شده است، اما در عرصهی فرهنگی و تربیتی دانشگاهها با گفتههای مقام معظم رهبری فاصله داریم.
مسئول بسیج دانشجویی آذربایجانغربی گفت: همواره مقام معظم رهبری بر بهبود فضای فرهنگی، تربیتی و اسلامی تاکیدات فراوانی داشتهاند متاسفانه با شیوع ویروس کرونا مسائل فرهنگی و تربیتی در دانشگاهها در حاشیه مانده است.
صفری خاطرنشان کرد: متاسفانه حوزه فرهنگی و تربیتی در دانشگاهها تقریبا مغفول مانده است؛ آن زمانی که مساجد و هیات مذهبی باز بودند و مراکز فرهنگی مشغول به کار بودند تمامی تجمعات به راه بود و وضعیت فرهنگی رضایت بخش نبود. حال یک سوال را میپرسیم، با شیوع ویروس کرونا که مراکز فرهنگی و مذهبی کار نمیکنند و تعطیل شده اند وضعیت فرهنگی و تربیتی چگونه است؟ در همین راستا دنبال قدرتمند سازی تعهد و رشد معرفتی و فرهنگی دانشجویان هستیم لذا در ذهن انقلابیون این سوال میپیچد که مبادا ناخواسته مراکز آموزش عالی ما به سمت سکولار شدن حرکت کنند و صرفاً به بحث آموزش و علم آموزی تمرکز کنند و از مسائل فرهنگی و تربیتی غافل باشند.
مسئول بسیج استان آذربایجان غربی گفت: نخست با توجه به بررسیها که در طول چهار ماه گذشته انجام شد؛ بسیج دانشجویی با نگاه پدرانه به تشکلهای دانشجویی اقدام به تاسیس، قرارگاه رسانهای و فرهنگی شهیدمهدی باکری نمود. با این رویکرد که در مسائل فرهنگی و تربیتی دانشگاهها را نه تنها در بسیج، بلکه تمامی تشکلها و دانشگاهها را در ایام کرونایی پوشش دهد.
وی ادامه داد: تشکیل و تاسیس قرارگاه بیانیه گام دوم انقلاب، قرارگاه زن مسلمان ایرانی و اندیشکده و پژوهشکده فاطر از اقدامات دیگر بسیج دانشجویی در ایام کرونایی است.
صفری تاکید کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب کلید واژههای پر تکراری وجود دارد و یکی از این کلید واژههای مهم، بحث جوانان است؛ چراکه اانتظار مقام معظم رهبری برای تحقق این بیانیه استفاده از ظرفیتها و توانهای عظیم جوانان حزباللهی است.
سردار شهسواری فرمانده سپاه شهدای آذربایجانغربی در این نشست تخصصی، اظهار داشت: دانشگاه پایگاه فکری کشور است و هرچقدر در مجموعه دانشگاه و دانشجو سرمایه گزاری کنیم درواقع برای آینده کشور سرمایه گزاری کرده ایم.
سردار شهسواری با بیان اینکه دانشجویان باید توان و سواد علمی خود را ارتقاء دهند گفت: امروز جوانان انقلابی و بسیجی باید در عرصههای علمی و پژوهشی جزو نفرات برتر و عالی قرار بگیرند و لازمهی تحقق این امر تلاش و کوشش همه مسئولین دانشگاهی در ایجاد بسترهای مورد نیاز در برای تحقق این هدف مهم است.
فرمانده سپاه شهدای استان آذربایجانغربی ادامه داد: دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی بر جوانان و آینده سازان کشور متمرکز شده اند و میخواهند جوانان را فریب دهند، لذا جوانان باید هوشیاری کاملی نسبت به این موضوع را داشته باشند.
حجت الاسلام و سید مهدی قریشی نماینده، ولی فقیه در استان آذربایجانغربی و امام جمعهی ارومیه در این نشست با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در ۱۲ آذرماه سال ۱۳۷۷ اظهارداشتند: پنج محور اصلی و مبنایی در سخنان مقام معظم رهبری وجود دارد؛ اولین محور، مسئله توحید است یعنی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر این اساس توحید پایهگذاری و بنا شده است. همهی موجودات تحت اراده خداوند تدبیر میشوند و عالم هستی تنها توسط خداوند سبحان مدیریت میشود و ما نیز بر این موضوع اعتقاد داریم.
قریشی ادامه داد: محور دوم کرامت و جایگاه انسان هست؛ آیاتی در قرآن کریم وجود دارد که خداوند جهان هستی را برای انسان آفریده است و همچنین در قرآن تاکید شده است که ما انسان را تکریم بخشیده ایم؛ بر همین اساس انسان جایگاه والایی در نظام هستی دارد.
نماینده، ولی فقیه در استان آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه بیان کرد: سومین محور معاد و آخرت است؛ ما معتقدیم که آخرتی وجود دارد که ما بر اعمال و رفتار خود پاسخگو خواهیم بود.
قریشی گفت: عالم به سمت صلاح و فلاح در حال حرکت است یعنی ما معتقد هستیم که جهان هستی علی رغم فراز و نشیبهای که دارد به سمت رستگاری و اصلاح قدم بر میدارد.
امام جمعهی ارومیه ادامه داد: نباید در دانشگاهها مسئله ربوبیت فراموش شود، یعنی تمامی موجودات بندگان خداوند هستند و تمامی ما باید حمد و ستایش خداوند متعال باشیم.
حجتالاسلام قریشی تاکید کرد: ترجیح آخرت به مسائل دنیوی یک اصل مهمی است؛ زندگی فردی و اجتماعی ما چنان باید باشد که دنیا و آخرت در مقابل هم قرار گرفتند آخرت را ترجیح بدهیم فلذا روسای دانشگاهها در تصمیمات خود به این مسئله نگاه مضاعفی داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: ما باید از تنبلی و سستی دوری کنیم، چرا که سبب رستگاری و موفقیت نمیشود. همچنین در دانشگاه چنان کارهایی باید انجام شود که امید به آینده در جامعه رواج پیدا کند و زنده شود.
محمد مهدی شهریاری استاندار استان آذربایجانغربی در ادامه مراسم گفت: دانشجویان آیندهسازان کشور هستند به همین خاطر نقش اساسی و بهسزایی در جامعه دارند. با حمایت و پشتیبانی از دانشگاه باید از این قشر آیندهساز حمایت کنیم.
استاندار آذربایجان غربی افزود: انتقاد و مطالبهگری یکی از اساسیترین اقدامات دانشجویان است.
شهریاری فرهنگ را زیربنای اساسی جامعه دانست و افزود: دانشگاه به عنوان پایه اصلی علم و دانشجو به عنوان پیشران در جامعه باید در امیدآفرینی به مردم بیش از پیش تلاش کنند.
وی گفت: برای تقویت فعالیتهای فرهنگی در محیط دانشگاه باید بیش از پیش کار کرد.
شهریاری با اشاره به توانمندیهای دانشگاه و دانشجو افزود: دانشجویان در شرایط تحریم با دستاوردهای علمی خود کمک شایانی به کشور کرده اند.
لازم به ذکر است، که این مراسم به دلیل محدودیتهای کرونایی حضور روسای تمامی دانشگاهها، فرماندهان سپاه، امام جمعهها، فرمانداران و فرماندهان نواحی بسیج در شهرستانها بصورت برخط از طریق ویدو کنفرانس برگزار شد.