به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نگهداری از نان یکی از کارهای چالش برانگیزی است که معمولا با شکست در آن مواجه میشویم. نان به طور معمول میتواند تا ۱ هفته تازه بماند، اما این مدت زمان بستگی زیادی به نوع نگهداری شما دارد.
ممکن است برایتان پیش آمده باشد که در یک موقعیت حساس که عجله دارید به سراغ نانهای خانه رفته باشید و با نانهای کپک زده یا بیات رو به رو شده باشید، که شما را ناامید کردهاند. در ادامه ۵ روش برای تازه نگهداشتن نان را به شما معرفی خواهیم کرد.
۱. فریز کردن نانها
منجمد کردن نانها یکی از بهترین راههای نگهداری طولانی مدت از نان است که در هنگام مصرف و پس از یخ زدایی کیفیت اولیه خود را دوباره بدست میآورد. نانها را به صورت برش خورده و یا کامل در کیسه فریزر قرار دهید و در کیسه را محکم ببندید.
برای یخ زدایی در دمای محیط بهتر است آنها را شب از فریزر دربیاورید و با نایلون در یخچال قرار دهید. همچنین میتوانید آنها را در ماکرویو نیز یخ زدایی کنید تنها به یاد داشته باشید که در این مرحله آنها را نایلون بیاورید تا یخهای موجود در نایلون موجب خیس شدن نان نشوند.
۲. نگهداری در پلاستیک ممنوع
نان تازه بهتر است ظرف ۲ تا ۳ روز خورده شود. برای نگهداری در این مدت زمان بهتر است آن را در کیسههای کاغذی و یا پارچه قرار دهید، زیرا نگهداری از نان تازه در کیسه پلاستیکی موجب بیات شدن و رشد سریع کپک در ان میشود.
۳. جعبه نگهداری نان
یکی دیگر از روشهای مناسب برای نگهداری طولانی مدت از نان در دمای اتاق جعبههای مخصوص نگهداری نان است. این جعبهها حفرههای ظریفی دارند که باعث میشود هوا به میزان کافی در جعبه جریان داشته باشد و علاوه بر این موضوع مانع از خشک شدن نان نیز میشود.
اگر تمایل دارید نان را در ظرف ضد هوا نگهداری کنید برشهایی را بر روی نان ایجاد کنید تا رطوبت در ظرف شما وجود داشته باشد و نان تازه باقی بماند.
۴. محل نگهداری نان
محل نگهداری نان به میزان نحوه نگهداری نان امری بسیار مهم است. برای مثال اگر نان خود را بالای یخچال نگهداری میکنید اشتباه بزرگی را مرتکب میشوید، زیرا بالای یخچال به دلیل گرمایی که از یخچال ساطع میشود میتواند باعث خشک و بیات شدن نان شود.
همچنین نگهداری از نان در کنار ماشین ظرفشویی بدلیل داشتن رطوبت زیاد میتواند موجب بیات و کپک زدن نان شما شود.
۵. استفاده از کیسههای چند بار مصرف
اگر به دنبال کم کردن هزینه خود در خرید نان هستید و به سلامت محیط زیست اهمیت میدهید بهتر است تا از کیسههای نان چند بار مصرف استفاده کنید و آنها را با خود برای خرید نان ببرید. این کار علاوه بر تازه ماندن نان احتمال خرابی و پاره شدن نان کیسههای کاغذی و پلاستیکی را نیز کم میکند.