به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عسل عظیمیان، رئیس مرکز تحقیقات حقوقی و معاضدت قضائی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در خصوص طرحهای برون دانشگاهی این مرکز گفت: پیش از این دو طرح بروندانشگاهی در بخش «فساد اداری» و «احساس امنیت» بهعنوان پیشفاکتورهای آسیبهای اجتماعی و «مطالعات آسیبشناسی در حوزه همسران زندانیان» بهعنوان آسیبدیدگان مضاعف را در کارنامه مرکز تحقیقات داشتهایم.
عظیمیان ادامه داد: برنامه معاضدت و ارشاد حقوقی رایگان گروههای کمبضاعت که نقش بسیار مؤثری در کاهش و بهبود آسیبهای اجتماعی بر عهده دارد به دلیل محدودیتهای فیزیکی کاسته شده؛ اما مقدمات اجرای مجدد این طرح در بستر مجازی فراهم شده و بهزودی رونمایی خواهد شد.
رئیس مرکز تحقیقات حقوقی و معاضدت قضائی واحد شاهرود درباره تازهترین فعالیت این مرکز در زمینه آسیبهای اجتماعی تأکید کرد: طرح هر مسجد یک مشاور بهصورت کنترلشده و با توجه به پروتکلهای بهداشتی با هدف افزایش دسترسی گروهها و مناطق آسیبپذیر به دانش حقوقی و جلوگیری از تضییع حقوق افراد کمبرخوردار بهصورت آزمایشی انجام شده و ادامه خواهد یافت.
مدیر گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود بیان کرد: به همت و پیگیری دفتر امامجمعه شاهرود در راستای شناسایی و کنترل آسیبهای اجتماعی برنامه «سند توسعه فرهنگی اجتماعی شاهرود با رویکرد جلوگیری از آسیبهای اجتماعی» در دست تدوین و اقدام است که مسئولیت کمیته شناسایی آسیبهای اجتماعی و اولویتبندی آنها برعهده این جانب قرار داده شده است. علاوهبر آن برنامههای مختلفی از لحاظ پیشگیری زودرس را در بحث آسیبهای فضای مجازی در گروههای سنی مختلف با همکاری آموزش و پرورش در دست اقدام داریم.
عظیمیان در مورد همکاری مرکز تحقیقات حقوقی و معاضدت قضائی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود با دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی این دانشگاه اسلام شهر اظهار کرد: مسئله آسیبهای اجتماعی موضوعی چندبخشی و بینرشتهای است و نیازمند همافزایی تخصصهای مختلف در راستای شناسایی، پیشگیری و حذف آسیبهاست؛ بنابراین کنسرسیوم با چنین هدفی از مجموعهای از مراکز تحقیقاتی تخصصی در زمینههای مختلف رفتار درمانی، روان شناسی خانواده، حقوق و ... استفاده میکند تا همپوشانی تخصصی مراکز، منجر به تحقق این اهداف شود و تاکنون دو وبینار تخصصی بین مراکز به همت این دبیرخانه برگزار شده است که در آنها رؤسای مراکز دغدغهها، برنامهها و تجربیات خود را به اشتراک گذاشتهاند. مرکز تحقیقات حقوقی و معاضدت قضائی شاهرود نیز در دو هسته حقوق کیفری و حقوق مهندسی توانایی و ظرفیت حرکت مؤثر در راستای رفع آسیبهای اجتماعی را دارد.
شایان ذکر است، مرکز تحقیقات حقوقی و معاضدت قضائی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود اولین و تنها مرکز تحقیقاتی دارای مجوز در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی در رشته حقوق است که در سال ۹۸ موفق به اخذ مجوز از اداره کل پژوهشکدهها شد و در راستای ترغیب دانشجویان و همچنین افزایش مهارت کارورزی اقدام به برگزاری نخستین شبیه ساز دادگاه کیفری (موت کورت) و همچنین کارگاههای کوتاه مدت در زمینه حقوق ثبت و مقررات مؤجر و مستأجر برای متقاضیان و همچنین صنف مشاورین املاک نمود.