آخرین اخبار:
کد خبر:۹۴۹۱۸۵
یادداشت اختصاصی|

۳۱ استان ۳۱ گنج پنهان؛ چرا کسری بودجه؟! / دولت سیزدهم نیازمند تیم اقتصادی قوی و هماهنگ

مشکلات ایران در بخش‌های اقتصادی، بیانگر این واقعیت است که چرا با وجود برخورداری اقتصاد کشورمان از منابع و ظرفیت‌های بی نظیر و سرشار در مقایسه با سایر کشور‌های جهان، همچنان با پدیده تورم بالا و توزیع ناعادلانه درآمد روبرو هستیم؟

دکتر محمد علیزاده؛ عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه لرستان در یادداشتی اختصاصی برای گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو نوشت: شاید برای بسیاری از مردم بار‌ها و بار‌ها این سوال پیش آمده باشد که چرا با وجود برخورداری کشورمان از انواع و اقسام نعمات و ثروت خدادادی شامل منابع زیرزمینی اعم از نفت، گاز، معادن و همچنین برخورداری از ظرفیت‌های فراوان در بخش‌های مختلف نظیر منابع انسانی نخبه، اقتصاد کشورمان همچنان از وضعیت نامطلوبی رنج می‌برد.

مطابق اصل ۴۸ قانون اساسی و بند ۳ سیاست‌های ۲۴ گانه اقتصاد مقاومتی مبنی بر ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استان‌ها و بکارگیری ظرفیت و قابلیت‌های متنوع در مناطق کشور و نیز تاکید بیانیه گام دوم در استفاده از ظرفیت‌های کم نظیر طبیعی و انسانی موجود در ۳۱ استان کشور؛ که عدم استفاده از این ظرفیت‌ها به نحو مطلوب و شایسته، به دلیل غفلت دست اندرکاران، محرز است؛ بنابراین شناسایی و استفاده از ظرفیت‌های استفاده نشده باید در دستور کار تیم اقتصادی قوی و هماهنگ دولت سیزدهم قرار گیرد.


از سوی دیگر، مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب با اشاره به مدیریت سرمایه انسانی کشور می‌فرمایند: «نکته‌ی مهمّی که باید آینده‌سازان در نظر داشته باشند، این است که در کشوری زندگی می‌کنند که از نظر ظرفیّت‌های طبیعی و انسانی، کم‌نظیر است و بسیاری از این ظرفیت‌ها با غفلت دست‌اندرکاران تاکنون بی‌استفاده یا کم‌استفاده مانده است. نیروی انسانی مستعد و کارآمد با زیربنای عمیق و اصیل ایمانی و دینی مهم‌ترین ظرفیت امیدبخش کشور می‌باشد. همت‌های بلند و انگیزه‌های جوان و انقلابی خواهند توانست آن‌ها را فعال و در پیشرفت مادی و معنوی کشور به معنی واقعی جهش ایجاد کنند»

هر استان کشور را می‌توان یک گنج پنهان نامید. زیرا هر یک از ۳۱ استان کشور دارای قابلیت‌هایی است که اگر در هر کشوری دیگری بود، حداکثر بهره برداری از ان ظرفیت‌ها به عمل می‌آمد. اما در حال حاضر به‌خاطر ضعف و به عبارتی مدیریت ناکارآمد و به‌دلیل نبود نیروی انسانی با انگیزه، آمار‌ها نشان از آن دارد که در همه استان‌های کشور به‌جز استان تهران، کسری بودجه وجود دارد. به عبارتی درآمد‌های استانی تکافوی هزینه‌های استانی را نمی‌دهد. در حالی که استفاده بهینه از ظرفیت‌ها و مزیت‌های بالقوه موجود و قابلیت‌های شناسایی نشده؛ برای تکافوی هزینه‌های عمرانی و جاری هر استان کفایت می‌کند.

استان‌های مختلف کشور، پتانسیل‌های بالایی در حوزه‌های مختلف دارند که می‌توان با معرفی آن‌ها در سطح کشور از این ظرفیت‌ها برای جذب سرمایه‌گذار داخلی بهره برد؛ بنابراین لازم است تیم قوی هماهنگ دولت آینده، ضمن شناسایی ظرفیت‌های هر استان، این ظرفیت‌های عظیم بالقوه را به مرحله فعلیت برساند و به عبارتی قدم به قدم از کسری بودجه به سمت برابری درآمد و هزینه‌ها و در نهایت به برتری درآمد‌ها نسبت به هزینه‌ها برسد در نهایت منجر به افزایش اشتغال و افزایش رشد اقتصادی و رهایی و خلاصی از کسری بودجه به عنوان ریشه اصلی تورم حرکت کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار