به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، این خبر همزمان با افزایش هزینههای انرژی در چین اعلام شده که علاوه بر نفت، شامل قیمتهای زغال سنگ و گاز طبیعی هم شده و کمبود برق در بعضی از استانها، شماری از کارخانهها را ناچار کرده است تولیدشان را کاهش دهند. تورم هم به سرعت رشد کرده و به یک دردسر سیاسی برای پکن تبدیل شده است.
دولت چین اعلام کرد از ذخایر عظیم نفت خود برای کاهش فشار رشد قیمتهای مواد خام برداشت میکند، اما جزییات چندانی ارائه نکرد. یک منبع آگاه به رویترز گفت این بیانیه به میلیونها بشکه نفتی اشاره دارد که دولت در اواسط ژوئیه عرضه کرد.
چین بزرگترین واردکننده نفت جهان است و طی یک دهه گذشته ذخایر عظیمی از نفت را ایجاد کرده است. این ذخایر با ذخایر استراتژیکی که در آمریکا و اروپا نگهداری میشوند و عمدتا تنها در زمان شرایط اضطراری و جنگ از آنها برداشت میشود، متفاوت است. تصمیم دولت چین نشان میدهد که اکنون آماده برداشت از ذخایر برای کنترل بازار است.
پکن اعلام کرده که برداشت از ذخایر بخشی از چرخش ذخایر است که مستلزم آن است که دولت ذخایر را در مرحله دیگری دوباره پر کند.
نفت برنت در بازار لندن پس از انتشار این خبر ۱.۹ درصد سقوط کرد و آخرین بار ۷۲ دلار و ۸۹ سنت در هر بشکه معامله شد.
شرکت مشاوره انرژی اسپکتس اوایل ژوئیه برآورد کرده بود چین ۲۲۰ میلیون بشکه نفت در ذخایر استراتژیک خود نگهداری میکند که معادل ۱۵ روز تقاضاست.
لیو یوتائو، تحلیلگر انرژی اسپکتس گفت: برداشت از ذخایر نفت استراتژیک چین در پی اختلال تولید در سکوی مارس شرکت شل روی داده که غولهای چینی را وادار کرده است به دنبال جایگزین دیگری باشند، زیرا حداکثر ۱۰ تا ۱۲ میلیون بشکه محموله نفت مارس که برای بارگیری در سپتامبر و اکتبر خریداری شده بود، لغو شده اند.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت رویال داچ شل سکوی مارس در خلیج مکزیکو را اواخر ماه گذشته در آستانه نزدیک شدن توفند آیدا تعطیل کرده بود.