به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با آغاز شیوع کرونا در ایران بسیاری از اصناف به دلیل اعمال محدودیت و ممنوعیتها با مشکلات فراوانی مواجه شدند و زنجیره صنعت نوشت افزار از تولید تا فروش یکی از بخشهایی بود که به سرعت رکود پیدا کرد.
در سالهای گذشته که سایه ویروس کویید ۱۹ یا همان کرونا وجود نداشت، در هفتههای منتهی به مهرماه و به دلیل آغاز سال تحصیلی، شهرها حال و هوای دیگری به خود میگرفتند و دانش آموزان برای آغاز مقطع جدید آموزشی به سراغ خرید لوازم التحریر میرفتند، اما مهرماه سال ۹۹ به عنوان نخستین سال تحصیلی در زمان شیوع ویروس کرونا، به منظور حفاظت از دانش آموزان، روش آموزش مجازی و آنلاین اجرا و کلاسها به صورت مجازی در فضای نرم افزاری با نام شاد برگزار شد.
البته این موضوع فقط محدود به مدارس نبود بلکه کلاسهای دانشجویان نیز غیرحضوری برگزار شد و بخشی از کاهش تقاضای نوشت افزار به همین دلیل رخ داد و این روند در سال جاری نیز ادامه داشته است، اما ماجرای مشکلات صنف نوشت افزار به سال تحصیلی گذشته ختم نشد، با وجود سرعت گرفتن روند واکسیناسیون عمومی به ویژه معلمان همچنان تاریخ مشخصی برای بازگشایی وجود ندارد.
در همین راستا، رییس اتحادیه لوازم التحریر و لوازم مهندسی با بیان اینکه سال گذشته روند تولید آهسته به سمت رکود حرکت میکرد، خاطرنشان کرد: امسال توان تولید نیز کاهش یافته و انبارهای کارخانجات نیز پر شده است.
«موسی فرزانیان» با اشاره به اینکه زمان بازگشایی حضوری مدارس با گمانه زنیهای فراوانی همراه است، تصریح کرد: به طور معمول در شهریورماه خانوادهها اقدام به خرید اقلام تحصیلی میکردند و این دوره زمان اوج فروش سالانه بود، اما از سال گذشته شاهد رکودی هستیم که ادامه دارد.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم التحریر در چرخه رکود بازار به یکدیگر متصل هستند، اظهار داشت: کارخانجات با ۲۰ درصد ظرفیت به فعالیت خود با تعدیل نیرو ادامه میدهند، اما همین اندک کالاهای تولیدی دچار انباشت هستند.
فرزانیان با بیان اینکه در انتظار بازگشایی مدارس و عرضه این محصولات به بازار هستیم، گفت: کالاهای بسیاری در انبارهای تولیدکنندگان وجود دارد و در صورت آغاز حضوری دانش آموزان در مدارس، کمبودی در عرضه نخواهیم داشت.
به گفته وی، با توجه به تولیدات داخلی نوشت افزار و لوازم التحریر نیازی به واردات کالا وجود ندارد البته به دلیل قرار داشتن این محصول در گروه ۲۷ کالایی ورود آن نیز با ممنوعیت مواجه است.