به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز به مناسبت روز جهانی خاک سمیناری با حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه برگزاری نمایشگاه سامانههای نوین آبیاری در محل نمایشگاههای دائمی تهران برگزار شد.
علیمراد اکبری معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در این همایش ۶ پیشنهاد درباره حفظ خاک از تخریب و فرسایش ارائه کرد.
به گفته اکبری، سازمان برنامه و بودجه باید ردیف اعتباری برای حاصلخیزی و بهرهوری خاک در بودجه تعریف کند. علاوه بر آن، وزارت جهاد کشاورزی اطلاعات خاک کشور را در قالب بانک خاک جمعآوری کند.
وی افزود: آنچه میباید قانون محکمی است درباره ممنوعیت تغییر کاربریها تصویب شود. از سوی دیگر سازمان برنامه و بودجه همانند سایر کشورها ارزش اقتصادی برای آب و خاک تعیین کند.
معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: دانش حفظ آب و خاک باید در کشور ارتقا یابد و در نهایت پیشنهاد میشود، شورای عالی خاک به ریاست رئیسجمهور تشکیل شود.
در ادامه، اکبری ضمن تأکید به اهمیت خاک در تأمین امنیت غذایی و توسعه پایدار کشور تأکید کرد: سازمان بینالمللی فائو نیز با آگاهی از این موضوع مهم شعار «کاهش شوری و تقویت بازدهی خاک» را امسال برای روز جهانی خاک تعیین کرده است.
اکبری با تأکید بر اینکه عمل به اسناد بالادستی به حفظ خاک زراعی کمک میکند، گفت: در کشور ۱۸.۵ میلیون هکتار زمین کشاورزی وجود دارد که ۸.۷ میلیون هکتار آن آبیاری میشود و ۶۰ درصد اراضی کمتر از یکدرصد مواد آلی را دارد، در حالی که این رقم در دنیا ۲ تا ۴ درصد است.
وی افزود: ۴ میلیون هکتار از اراضی کشور از فرسایش شدید رنج میبرد و یکو نیم تا ۲ میلیون هکتار از خاکهای کشور مشکل زهدار دارند.
معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در ادامه به اقدامات انجام یافته در حوزه آب و خاک اشاره کرد و گفت: قانون حفاظت از خاک در مجلس تصویب شد و آئیننامه اجرایی آن آماده شده و خطمشیهای آن نیز در انتظار تصویب است. همچنین دفتر خاک و شورای هماهنگی خاک در راستای این قانون تصویب شده است.
اکبری به ترجیح و نوسازی ۱.۶ میلیون هکتار از اراضی کشور اشاره کرد و گفت: ۴۸۰ هزار هکتار عملیات زهکشی انجام شده است و به زودی با فائو درباره مدیریت پایدار خاک تفاهمنامه امضاء خواهیم کرد.
وی در ادامه به مطالعات آبخیزداری ۳۲ میلیون هکتار، طرح مرتعداری در سطح ۴۰ میلیون هکتار، طرح مقابله با بیابانزایی در سطح ۸ میلیون هکتار و طرح جنگل دستکاشت در سطح ۸ میلیون هکتار اشاره کرد.
معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در پایان گفت: پیشنهاد ثبت ۱۳ استاندارد درباره خاک ارائه شده که به زودی تصویب خواهد شد.