به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ رونین بار، رئیس سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک)، با رد تصمیم بنیامین نتانیاهو برای برکناریاش، جنجال سیاسی بزرگی به راه انداخت. بار تأکید کرد که این تصمیم نه به دلیل شکست شاباک در وقایع ۷ اکتبر، بلکه به علت اختلافات شخصی و سیاسی اتخاذ شده است.
طبق گزارش هیئت پخش عمومی رژیم صهیونیستی، تصمیم نتانیاهو برای برکناری بار موجی از واکنشها و تنشهای داخلی را برانگیخته است.
در بیانیهای رسمی، رونین بار مستقیماً به این اقدام واکنش نشان داد و اعلام کرد که این تصمیم ارتباطی به عملکرد شاباک در جریان حملات ۷ اکتبر ندارد، بلکه ناشی از اختلافات سیاسی و شخصی است.
او همچنین یادآور شد که پیشتر آمادگی خود را برای استعفا پس از تکمیل برخی مأموریتهای حساس، از جمله بازگرداندن اسرای صهیونیست و ادامه تحقیقات امنیتی، اعلام کرده بود.
بار همچنین نتانیاهو را به تلاش برای تحمیل «وفاداری شخصی» متهم کرد و تأکید کرد که این امر با استقلال سازمان شاباک و قوانین این رژیم در تضاد است.
گالی بهراف-میارا، مشاور حقوقی دولت رژیم صهیونیستی، در واکنش به این بحران، به نتانیاهو هشدار داد که قبل از نهایی کردن برکناری بار، باید دلایل قانونی این تصمیم بررسی شود.
با این حال، یاریو لوین، وزیر دادگستری و از متحدان نزدیک نتانیاهو، کاملاً از تصمیم نخستوزیر حمایت کرد و گفت:«این تنها دولت است که اختیار قانونی برای پایان دادن به دوره ریاست شاباک را دارد.»
تصمیم به برکناری رئیس شاباک، به یک زلزله سیاسی در رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون، این اقدام را «تلاشی آشکار برای جلوگیری از تحقیقات فساد در پرونده قطرگیت» خواند.
از سوی دیگر، نفتالی بنت، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی، این برکناری را «گامی غیرمسئولانه» دانسته و خواستار استعفای نتانیاهو بهدلیل شکستهای امنیتیاش شد.
اما در مقابل، وزرای جناح راست ائتلاف حاکم از این تصمیم استقبال کردند و اعلام کردند که بار اعتماد مقامات سیاسی را از دست داده است.
شلومو کرعی، وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی، در اظهاراتی تند، رئیس شاباک را «دیکتاتوری که از حمایت دستگاه قضایی برخوردار است» خواند.
همچنین ایتمار بن گویر، وزیر سابق امنیت داخلی، از این برکناری استقبال کرده و خواستار «برچیدن دولت پنهان» به شیوه دونالد ترامپ در آمریکا شد.