به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سردار محمد زهرایی؛ مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور در نشستی با عنوان اردوهای جهادی نوروز ۱۴۰۱ گفت: بسیج سازندگی در سال ۷۹ به فرمان شخص مقام عظمای ولایت ایجاد شد و ماهیت بسیج سازندگی انسان محور و جهادی محور است. احیای جهادسازندگی امسال توسط رییس جمهوری به خوبی مطرح شد. برای اینکه عرصه برای گروههای جهادی فراهم شود، به بسیج سازندگی اجازه داده شد تا جزئی از دستگاه اجرایی شود.
وی ادامه داد: جزئی از عرصههای زودبازده و غیر انتفاعی هستیم و کار تسهیل گری کردیم و یک نهاد تسهیل گر شدیم. طرحی را تهیه کردیم با عنوان طرح جامع محرومیت زدایی مردم پایه که با حضور آیت الله رییسی در دولت ۱۳ هماهنگی هایمان بیشتر شد.
سردار زهرایی افزود: در شعارهای دولت ساخت یک میلیون مسکن وجود دارد و ما در این مسئله بستهای پیشنهادی را تقدیم رییس جمهور کردیم. طرح جامع محرومیت زدایی مردم پایه در دو بخش محرومیت زدایی و اقتصاد مقاومتی است. الویت اول ما آب شرب روستایی است و دوم آب کشاورزی. در آب شرب، قرارگاه امام حسن، در مورد ۷۱۳۸هزار و ۱۳۸ روستا با وزارت نیرو قرارداد بست که ۳ هزار و ۳۹۵ روستا به بسیج سازندگی وگذار شد که ۲۶۹ روستا را آب رساندیم و ۱۲۹ روستا را تمام کردیم و فاز اول در ۳ ماه آینده تمام میشود. اسم طرح آب کشاورزی را از آبخیز تا جالیز گذاشته ایم که در وزارت جهاد کشاورزی در حال کار کارشناسی است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور تصریح کرد: تفاهمنامه ساخت ۱۳۰ هزار مسکن محرومین را با وزارت مسکن امضا کردیم که ۴۰ درصد از از واحدها پیشرفت فیزیکی دارد، با شرکت بازآفرینی شهری کار کارشناسی انجام میدهیم تا کار مسکن را شروع کنیم. برای ساخت ۴۰۰۰۰ مسکن در طول دوسال برنامه داریم و قطعا به آن خواهیم رسیم. ایجاد راه روستایی را به این خاطر انتخاب کردیم که محصولات کشاورزی راحتتر به دست مصرف کننده برسد. ۶ درصد قیر رایگان برای این کار اختصاص داده شده است.
وی بیان داشت: در اقتصاد مقاومتی از تبصره ۱۶ مجلس وام ۱۶ درصد داده شد که بعضی بانکها با ۱۸ درصد موافقت کردند. ۵۳۰ میلیارد تومان تخصیص داده شده در راستای اشتغال که از جنس کسب و کارهای خرد و روستایی است. ۲۷هزار صندوق قرض الحسنه داریم که ۱میلیون و ۳۰۰ هزار خانوار عضو هستند. ما بروکراسی اداری در بسیج نداریم. از این صندوقها ۱۹۵ هزار شغل ایجاد شده، اما پایداری این شغلها را بعد از ۲ سال میسنجیم.
سردار زهرایی گفت: ۶۷ میلیارد تومان کمک خیرین به صندوقها بوده و خیرین به سمت طرحهای آب رسانی و اشتغال سوق پیدا کرده اند و از خیرین دعوت میکنم بیشتر به سمت طرحهای نیاز محور مردم بروند.
مسئول بسیج سازندگی کشور ادامه داد: در خدمت مومنانه، ما از سال گذشته ۸مقطع زمانی داشتیم و امسال ۹ مقطع داریم. با کمکهای مردمی، امسال ۷ میلیون ۳۰۰ هزار بسته معیشتی بین نیازمندان پخش شد و ۷۰۰۰ زندانی غیرعمد آزاد شدند.
سردار زهرایی در پایان سخنان خود اظهار کرد: در حال حاضر در کشور ۴۲ هزار گروه جهادی ثبت در سامانه اطلس بسیج سازندگی شده اند و ۳۲ مجمع جهادی استان و ۵۰۰ شورا داریم. میخواهیم مجمع ملی جهادی را به شکل پرشور برگزار کنیم. ۹۲ قرارگاه عملیاتی جهادی راه اندازی کرده ایم که عملیات انجام میدهند و به دنبال این هستیم تا قرارگاههای ۹۲ گانه خود را تجهیز کنیم. برای عید ۵ قرارگاه ملی داریم که از ۲۰ اسفند قرارگاه هایمان کارهایشان را شروع میکنند تا ۱۵ فروردین ادامه دارد. ۳۲ قرارگاه استانی داریم که براساس آن هر گروه جهادی که نمیخواهد از استان خود خارج شود به قرارگاه استانی میرود. قرارگاهها باعث میشوند تا خدمت گروههای جهادی هدفمند شود و برای عید ۴۵هزار نفر فعالیت جهادی خواهند کرد. در اردیبهشت ماه نیز ۱۴ هزار گروه جهادی با عنوان جهادگران فاطمی با حضور ۲۰۰هزار نفر در ۵۰۰ شهرستان رزمایش جهادی برگزار خواهند کرد.