به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو از تارنمای وزارت خزانه داری ایالات متحده؛ یک فرد مرتبط با سازمان پژوهش و جهاد خودکفایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و صنایع شیمیایی پارچین، تحت تحریم قرار گرفته است.
تارنمای وزارت خزانه داری آمریکا میافزاید که دفتر کنترل داراییهای خارجی "اوفک"؛ محمدعلی حسینی و شبکه شرکتهای او را که مواد و قطعات پیشرانه موشکهای بالستیک را برای سپاه فراهم میکرده به همراه صنایع شیمیایی پارچین و یک شرکت وابسته به سازمان صنایع دفاعی ایران، تحریم کرده است.
اوفک وابسته به وزارت خزانه داری آمریکا همچنین یک شرکت ایرانی را که واسطه اصلی برای تهیه قطعات پیشرانه موشک بوده، تحریم کرده است.
دولت آمریکا ادعا کرده که این تحریمها در پی حمله موشکی ۱۳ مارس (سوم فروردین) ایران به اربیل عراق اعمال میشود که در واقع یک مکان جاسوسی صهیونیستها بود.
نام شرکتهای تحت تحریم، جستار صنعت دلیجان، سینا کامپوزیت دلیجان، سایه بان سپهر دلیجان و شرکت صدر اعلام شده است.
خزانه داری آمریکا همچنین این تحریمها را با حملات موشکی نیروهای مردمی یمن به تاسیسات نفتی و پایگاههای نظامی عربستان و امارات، مرتبط دانسته است.
تحریمهای تازه آمریکا در حالی بر ایران اعمال شده که قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند، اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
جمهوری اسلامی ایران میگوید که اگر طرف آمریکایی واقعبینانه عمل کند، امکان دست یابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریمها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه هم از اجرای آن بهرهمند شود.
نبیلا مسرلی سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه با تاکید بر ضرورت جمعبندی مذاکرات وین گفت که متن نهایی توافق اساسا آماده و روی میز است.
وی افزود: مذاکرات از ۲۰ اسفند وارد یک دوره تنفس شده تا هیاتها برای اتخاذ تصمیمهای نهایی و خیلی سخت سیاسی به پایتختها برگردند. اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده برجام با تمام طرفها و آمریکا در تماس است تا توافق نهایی محقق شود.
حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان هفته پیش در سخنانی تصریح کرد: چهار موضوع به عنوان خط قرمز خودمان در مذاکرات پیش رو داشتیم. از چهار موضوع در سه هفته گذشته دو موضوع تقریبا حل شده است و به مرحله توافق رسیدیم، اما دو موضوع از جمله تضمین اقتصادی همچنان باقی مانده است.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: اگر طرف آمریکایی اراده لازم را برای حل و فصل دو موضوع باقی مانده داشته باشد آماده هستیم در نخستین فرصت با حضور وزرا در وین روز جمع بندی و تصمیم نهایی را داشته باشیم و به نقطه پایانی توافق برسیم.
وی با اشاره به ضرورت برداشتن گامهای ملموس و اعتماد ساز از سوی ایالات متحده آمریکا خاطر نشان کرد: اگر امروز طرف آمریکایی دو مطالبه باقیمانده ما را محقق کند فردا آماده حضور در وین خواهیم بود.