کد خبر:۱۰۱۶۰۱۶
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

پولادرگ: نرخ دلار توجیه افزایش قیمت‌ها شده است / بازار بدون نظارت بازار خوبی برای گرانفروشی!

عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفت: افزایش نرخ دلار از ۲۹ هزار تومان به بیش از ۳۲ هزار تومان به معنای افزایش ۴، ۵ درصدی نرخ ارز است چرا مسکن ۳۶ درصد و مواد شوینده ۲۴ درصد افزایش می‌یابد؟

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رامین پولادرگ عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق در گفتگو با دانشجو نقش دلالان را در افزایش قیمت‌ها عامل موثری عنوان کرد و در این باره گفت: یکی از عمده‌ترین دلایلی که التهابات بازار ارز را افزایش می‌دهد حضور فعال دلالان و سوداگران در بازار ارز است، انتظار می‌رود دولت دست دلالان را از بازار ارز قطع کنند، اما وضعیت به گونه‌ای شده که با صراحت تمام می‌توان گفت در این بازار دلالان برای خود پادشاهی می‌کنند، چرا که نظارتی بر بازار ارز وجود ندارد.

عدم نظارت دولت قابل قبول نیست
وی در ادامه خاطر نشان کرد: عدم نظارت دولت بر بازار ارز و بریدن دست دلالان از این بازار به هیچ وجه قابل قبول نیست. دولت چگونه توانست در موضوع افزایش نرخ آرد و بحث نان و سایر کالا‌ها بازار را کنترل کند دراین بخش و سایر بخش‌هایی که با زندگی و معیشت مردم گره خورده نیز باید به خوبی حاضر شود و نقش درستی ایفا کند.
عضو اتاق بازرگانی خاطر نشان کرد: وقتی دولت می‌تواند یک سری از بازار‌ها و اقلام را کنترل و نظارت کند قطعا در سایر بازار‌ها نیز باید دخالت کند ونباید آن را به حال خود رها کند تا برخی به بهانه و توجیه افزایش نرخ ارز قیمت کالا‌های خود را بالا ببرند، مثل افزایش قیمت شوینده ها.
دست مافیا را قطع کنید
پولاد رگ دراین باره خاطر نشان کرد: دولت سایر بخش‌ها را باید تحت نظارت قرار دهد بخش‌هایی مثل مسکن چرا باید روند افزایشی شدیدی داشته باشد در حالی که نرخ ارز نباید روی بخش مسکن که بیش از ۹۰ درصد مصالح آن داخل کشور تهیه و تولید می‌شود تاثیر بگذارد. قطع دست مافیا از اقتصاد ایران موضوع بسیار مهمی است که ورود بیش ازپیش دولت به این بخش بسیار لازم و ضروری است.
رامین پولادرگ از سیاست‌های اقتصادی که اجرا نمی‌شود، اما بازار‌ها را ملتهب می‌کند انتقاد کرد و در این باره گفت: وقتی نظارتی در کار نباشد بعد از تصویب قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی، مالکین خانه‌های خود را به این بهانه با قیمت‌های بیشتری اجاره می‌دهند در حالی که براساس آمار‌ها از این محل دولت عایدی خاصی نداشته که به آن عنوان درآمد زایی بدهد.
تاثیر نرخ دلار بر بازار‌های مختلف
وی در این باره افزود: سیاست‌هایی که نه تنها منفعت اقتصادی ایجاد نمی‌کند به دلیل عدم اجرا و نظارت به شمشیر دو لبه‌ای تبدیل می‌شود که مردم یعنی بخش کم درآمد جامعه را تحت فشار‌های بیستری قرار می‌دهد. دولت با قاطعیت باید روی موارد مهمی ورود کند ونظارت کافی داشته باشد، مثلا افزایش نرخ ارز که عامل افزایش گرانی‌ها نامیده می‌شود. اگر دلار از ۲۹ هزار تومان به بیش از ۳۲ هزار تومان برسد تقریبا دلار بین ۳ تا ۴ درصد افزایش یافته، چرا مسکن ۳۶ درصد و مواد شوینده ۲۴ درصد افزایش می‌یابد؟ چرا رسانه‌ها به این موارد نمی‌پردازند و دولت را متوجه این موضوعات مهم نمی‌کنند که منفعت عده‌ای در برجسته کردن نقش دلار درگرانی‌ها تامین می‌شود در حالی که بخش مهمی از مردم تحت فشار قرار می‌گیرند.
وی در پایان گفتگو خاطر نشان کرد: اجرای قوانین و نظارت دائمی دولت و مجلس بر مصوبات وکارآیی وخروجی آن‌ها موضوع مهمی در اقتصاد به شمار می‌رود. تا زمانی که جای نظارت در اقتصاد کشور خالی باشد با هر بهانه ایی نرخ کالا‌ها و خدمات افزایش می‌یابد چرا که منفعت طلبان توجیه خوبی برای افزایش قیمت‌ها دارند، توجیه افزایش نرخ دلار.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار