به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بازار سرمایه در حالی هفته پایانی خردادماه را پشت سرگذاشت که توان صعود نداشت و همین مساله نیز باعث خروج سنگین پول از بورس شد همچنین بازار سهام در حالی این هفته با رکود در معاملات خرد و کل معاملات همراه شد که معامله اوراق در بازار ثانویه رونق خوبی داشت.
البته خروج پول از صندوق های با درآمد ثابت و ورود آن به بازار سهام، یک نشانه خوب برای بازار سرمایه بوده است. کاهش هر روزه خروج پول نسبت به روز گذشته نشان می داد سهامداران تمایل چندانی برای خروج ندارند؛ اما روند شاخص های بورس به گونه ای بوده است که سهامداران با ترس معامله انجام داده و بخشی از پول خود را به صورت نقد نگه داشته اند.
به عبارت دیگر، بسیاری از سرمایه گذاران که در بازار سرمایه فعال هستند در حال حاضر سرمایه زیادی برای ورود به بازار سرمایه را به صورت نقد نگه داشته اند و عمدتا منتظر ورود نقدینگی، رشد مجدد بورس و بالا رفتن ارزش معاملات هستند.
احمد جلالی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: در حال حاضر نقدینگی کمی در بازار وجود دارد و با توجه به عرضه های اولیه ای که در صندوق های سرمایه گذاری و... صورت گرفته، در حدود ۳ الی ۴ همت نقدینگی از بازار سرمایه خارج شد که می تواند در روند ارزش معاملات تأثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: در مجموع بازار سرمایه ریزش زیادی را تجربه نمی کند و در کوتاه مدت و میان مدت با رشد همراه خواهد بود؛ اما این بی رمقی و ضعف در معاملات همچنان در بازار وجود خواهد داشت. یعنی بازار سهام برای رشد به نقدینگی نیاز دارد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: با توجه به اتفاقات در بازارهای موازی و تصمیمات دولتمردان، می توان گفت همین پول کمی که در بازار وجود دارد، در نمادهای مختلفی در حال گردش است. البته تا پایان سال، بورس رشد متناسب و متوازنی را به همراه خواهد داشت و در صورت ورود نقدینگی می توان به روند صعودی قوی آن امیدوار بود.
شاخص کل بورس در هفته گذشته در چهار روز کاهش یافت. روز شنبه افت 16 هزار و 596 واحدی را تجربه کرد و در روز یکشنبه کاهش هزار و 776 واحدی داشت. اما روز دوشنبه شاخص رشد هزار و 285 واحدی یافت و در روز سه شنبه با کاهش هفت هزار و 615 واحدی را ایجاد کرد و در روز چهارشنبه نیز 6 هزار و 239 واحد پایین آمد.
شاخص کل بورس در هفته گذشته با کاهش 30 هزار و 941 واحدی در سطح یک میلیون و 533 هزار و 393 واحدی قرار گرفت. بازدهی این شاخص بورس در هفته گذشته منفی 2 درصد بوده است.
در هفته پایانی خردادماه شاخص کل هموزن نیز دقیقا مانند شاخص کل رفتار کرده است. این شاخص نیز در روز شنبه سه هزار و 750 واحد کاهش یافت و در روز یکشنبه 178 واحد رشد را برای سهامداران به همراه داشت و در روز دوشنبه نیز رشد هزار و 224 واحدی یافت. اما روز سه شنبه باز هم این شاخص با کاهش سه هزار و 127 واحدی یافت و در روز چهارشنبه نیز افت هزار و 165 واحدی را تجربه کرد.
شاخص کل هموزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 6 هزار و 640 واحد پائین تر ایستاد و بازدهی منفی 1.55 درصدی را ثبت کرد. این شاخص در پایان هفته در سطح 422 هزار و 292 واحدی قرار گرفت.
در هفته پایانی خردادماه، میانگین ارزش معاملات کل هفته 33 هزار و 496 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین، با کاهش 7 درصدی مواجه شده است.
در هفته گذشته میانگین ارزش معاملات خرد نیز با افت 7 درصدی روبرو شده است. در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس سه هزار و 950 میلیارد تومان بود.
حال باید منتظر ماند و دید سهامداران خرد چه زمانی نقدینگی پارک شده خود را وارد بازار سرمایه می کنند و بازار سهام چه زمانی آهنگ صعود به خود می گیرد.