به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از اسبوتنیک، یک گزارش جدید آمریکایی حاکی است، عمان یکی از سه کشور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است که در دهه جاری در تولید انرژی خورشیدی پیشرو هستند.
وب سایت Atheer به نقل از گزارشی که توسط موسسه اقتصاد انرژی در ایالات متحده منتشر شد، آورده است، کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا برای افزایش ظرفیت انرژی خورشیدی در مقیاس کاربردی تا سال ۲۰۳۰ به میزان ۴۹.۵ گیگاوات برنامههایی دارند، (بر اساس شاخص جهانی نظارت بر انرژی، (GEM)).
این گزارش میافزاید که عمان، مغرب و کویت با تلاش برای تولید بیش از ۳۰ گیگاوات انرژی خورشیدی از پروژههای در دست توسعه یا ساخت، طی یک دهه پیش رو، پیشتاز کشورهای منطقه هستند. تمام این پروژههای خورشیدی و بادی، انرژیهای تجدیدپذیر فعلی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را بیش از پنج برابر افزایش میدهد.
بر اساس گزارش مذکور، ظرفیت امکانات در حال حاضر نصب شده برای تولید انرژی خورشیدی در عمان ۷.۴ گیگاوات است و یک پروژه PV خورشیدی ۱۲.۵ گیگاواتی در عمان برنامه ریزی شده است که میتواند تا سال ۲۰۳۸ عملیاتی شود.
پیش از این، مغرب و بحرین در ماه مه گذشته، یادداشت تفاهمی را برای تقویت همکاریهای دوجانبه در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر امضا کردند.
هدف از این توافقنامه که توسط لیلی بنعلی، وزیر انتقال انرژی و توسعه پایدار و وائل بن ناصر مبارک، وزیر برق و امور آب بحرین، از طریق فناوری ارتباطات بصری امضا شد، تبادل تجربیات، انتقال فناوری، ظرفیت سازی و افزایش سرمایهگذاری دولتی و خصوصی در بخش انرژیهای تجدیدپذیر است.