گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو- مهران شفاعتی؛ طی روزهای اخیر خبر خوشحال کنندهای منتشر شد که براساس گزارش بانک مرکزی نرخ رشد نقدینگی به کمترین سطح در ۱۶ ماه اخیر رسیده است، اما همچنان مقدار نقدینگی بسیار زیادتر از حد معمول است. طبق این گزارش، حجم نقدینگی را ۴۸۲۳ هزار و ۲۹۰ میلیارد تومان اعلام شده است که نسبت به اسفند ماه سال گذشته معادل ۰.۲ درصد کاهش را نشان میدهد.
به طور کلی کاهش میزان نقدینگی میتواند در کاهش تورم کشور هم موثر باشد و به نظر میرسد که دولت تمام توان خود را در جهت کنترل میزان نقدینگی قرار داده است.
دولت در کنترل کسری بودجه موفق عمل کرد
در همین راستا و با توجه به مسائل مطرح شده، گفتگویی با سیداحسان خاندوزی؛ وزیر امور اقتصاد و دارایی داشتیم. وی با اشاره به اینکه از بین سه دسته عواملی که بر تورم موثر هست، مطرح کرد: دولت در کنترل عوامل ناشی از کسری بودجه که به تورم دامن میزد، نسبت به دوره قبل بسیار موفقتر عمل کرده است.
وزیر اقتصاد در ادامه در مورد عوامل ناشی از رشد نقدینگی که به عملکرد بانکها مربوط میشود، گفت: البته برنامه امسال بانک مرکزی این است که همچنان به صورت جدی بر سقف رشد ترازنامه بانکها نظارت کند که این کار باعث مدیریت نقدینگی میشود. آن جزئی از عوامل تورم که برای کشور در اردیبهشت و خرداد مسئله ایجاد کرد و موجب افزایش شاخص تورم شد، به عوامل طرف هزینه بازمی گردد که موجب افزایش قیمت تمام شده بنگاهها میشود.
خاندوز اظهار داشت: از جمله مسائل خارجی مثل تورم وارداتی که به اقتصاد کشور سرریز میکند تا به عوامل داخلی همچون افزایش قیمت نهادهها و دستمزد و اتفاقاتی که در مورد اصلاحات یارانهای در کشور رخ داده است.
پیش بینی کاهش تورم
وزیر اقتصاد در پایان سخنان خود بیان داشت: این عوامل که مهمترین عوامل کوتاه مدت موثر فشار هزینهای است و در دستور کار اولیه و اصلی ستاد اقتصادی دولت است و امیدواریم با مصوباتی که ستاد اقتصادی داشته است، در تیرماه نسبت به خرداد شاهد کاهش تورم باشیم و به صورت پلکانی بتوانیم این عامل را کنترل و مهار کنیم.