به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شهرستان نیریز که نیمههای دهه ۸۰ تنها به انار و انجیرش مشهور بود، اکنون به عنوان یکی از مراکز صنعت فولاد کشور شناخته میشود. اگرچه طرح اولیه راهاندازی مجتمع فولاد غدیر نیریز در عمر ۱۵ ساله خود، فراز و فرودهای بسیاری را شاهد بوده و گاه تا آنجا پیش رفته بود که بسیاری تصور میکردند این مجتمع هرگز نمیتواند به اهداف طراحی شده خود دست یابد. اما با پایان بررسی گزارش حسابرسی ۶ ماهه بازرس قانونی شرکت فولاد غدیر نیریز اکنون مشخص ساخته، پیشرفت قابل توجه در پروژه واحد فولادسازی، کلنگزنی و آغاز عملیات اجرایی پروژه گندلهسازی این مجتمع، آغاز عملیات اجرایی مجتمع ورزشی بزرگ نیریز، برگزاری آزمون استخدامی برای به کارگیری بیش از ۴۰۰ نفر نیروی متخصص در پروژه فولادسازی و اقدامها و عملکردهای مثبت دیگر از جمله دستاوردهای این مجموعه صنعتی در ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۰ است.
محسن مصطفی پور؛ مدیرعامل فولاد غدیر نی ریز از مهرماه سال گذشته سکان مدیریت را در این مجموعه به دست گرفت و پس از حضورش، تغییرات قابل چشمگیری را در عملکردهای این مجتمع صنعتی ایجاد کرده است. شفافیت در آمار تجارت، بهبود کیفیت تولید و سرعت بخشی در اجرای طرحهای توسعهای از جمله دستاوردهای مدیریت جوان و متخصص در فولاد غدیر نیریز است.
براساس این گزارش با اتمام بررسی اجمالی ۶ ماهه شرکت فولاد غدیر نی ریز و صدور گزارش مطلوب حسابرسی و به استناد آمارتأیید شده توسط حسابرسان مستقل، نتایج جالب توجهی از عملکرد ۶ ماهه پاییز و زمستان این مدیر جوان به دست آمده است.
سود قابل توجه حاصل سهامداران از فروش آهن اسفنجی
تولید آهن اسفنجی با بهترین کیفیت و فروش بورسی و رقابتی این محصول میانی چرخه فولاد که به دلیل شرایط خاص نگهداری به موجود زنده چرخه فولاد معروف است توانست در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ سودی معادل ۱۰ هزار میلیارد ریالی را برای سهامداران این مجموعه داشته باشد.
سود حاصله در شرایطی حاصل شد که هزینه گاز به عنوان تأثیر گذارترین بخش سربار تولید این شرکت بیش از ۸۰۰ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل با افزایش مواجه شده است.
خرید گندله با نرخهایی پایینتر از دورههای قبل
خرید گندله آهن اسفنجی در طول دوره ۶ ماهه با نرخی پایینتر از خریدهای دوره مشابه، بر خلاف جهت بازار و باوجود تورم محسوس، رکورد ارزشمند دیگری در عملکرد این مدیر جوان ثبت کرده است.
از سوی دیگر مجتمع فولاد غدیر نی ریز با پیشرفت قابل توجه در ماههای اخیر عملکرد بهتری را در مقایسه با سایر طرحهای فولادی داشته است.
جهشی بزرگ برای ورود به جمع مجتمعهای بزرگ فولادسازی کشور
به گفته محسن مصطفی پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نیریز با وجود همه مشکلات، متعهد بودیم تا کارخانه فولادسازی هر چه زودتر در مدار تولید قرار گیرد و این یعنی جهشی بزرگ برای ورود مجتمع فولاد غدیر نی ریز به جمع مجتمعهای بزرگ فولادسازی کشور.
جعفری؛ رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز در بازدیدی که از این مجتمع در اواخر سال گذشته انجام داد اذعان کرد عملکرد مجتمع فولاد غدیر نیریز در مقایسه با سایر طرحهای فولادی مثبت بوده است. به گفته او مجتمع فولاد غدیر نیریز عملکرد بهتری را در مقایسه با سایر طرحهای فولادی داشته است و اظهار امیدواری کرد که کارخانه فولادسازی این مجتمع با همین همت و پشتکار منسجم ایجاد شده به بهرهبرداری برسد.
جعفری با بیان محدود بودن ذخایر معدنی در حوزه صنعت فولاد از ایجاد ساختاری به نام طرح جامع فولاد سخن گفت و افزود: پیوستگی زنجیرههای تولید فولاد در کشور در بخشهایی قطع شده و تلاش سازمان بر این است که با پیوند همه بخشها، از سرمایههای درون کشور پاسداری کند و این سرمایهها را توسعه دهد.
استفاده از ظرفیتهای معدنی منطقه برای تکمیل زنجیره تولید فولاد
به گفته او برای تکمیل زنجیره تولید فولاد در مجتمع فولاد غدیر نیریز، استفاده از ظرفیتهای معدنی منطقه در دستور کار قرار داده شده که با حمایتهای استانی و ملی شرایطی ایجاد خواهد شد تا این مجتمع نیز بتواند از ظرفیتهای معدنی این منطقه بهرهبرداری کند.