آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۲۴۹۲۷
در جنگ اوکراین؛

آمریکا مدعی استفاده روسیه از «سپر هسته‌ای» شد

وزیر خارجه آمریکا بدون ارائه سند و مدرک، روسیه را متهم به استقرار نظامیان در نیروگاه هسته‌ای «زاپروژیا» برای حمله به اوکراینی‌ها کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا در اتهاماتی بدون شواهد، روسیه را به استفاده از بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اوکراین بعنوان یک «سپر هسته‌ای» از طریق استقرار نظامیان در آن‌جا متهم کرد تا نیرو‌های اوکراینی نتوانند از ترس وقوع یک حادثه هسته‌ای پاسخ تیراندازی‌های روسیه را بدهند.

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی رویترز، بلینکن تصریح کرد که ایالات متحده «عمیقاً نگران است» که نیروگاه «زاپروژیا» در حال حاضر یک پایگاه نظامی روسیه است که از آن برای تیراندازی به نیرو‌های اوکراینی در آن نزدیکی استفاده می‌کند.

وی روز گذشته (دوشنبه) پس از گفتگو‌های عدم اشاعه هسته‌ای در سازمان ملل در نیویورک به خبرنگاران گفت: «قطعاً اوکراینی‌ها نمی‌توانند پاسخ شلیک آن‌ها (ارتش روسیه) را بدهند تا مبادا حادثه هولناکی در ارتباط با نیروگاه هسته‌ای رخ دهد».

بلینکن در ادامه مدعی شد، اقدامات روسیه فراتر از استفاده از «یک سپر انسانی» است و آن را یک «سپر هسته‌ای» خواند.

در مذاکرات نیویورک، «میکولا توچیتسکی» معاون وزیر امور خارجه اوکراین گفت: «اقدامات مشترک محکمی باید برای جلوگیری از فاجعه هسته‌ای انجام گیرد» و از جامعه بین‌الملل خواست تا «آسمان برا فراز نیروگاه هسته‌ای اوکراین را با سامانه‌های پدافند هوایی مسدود کنند».

روسیه در تاریخ ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه) به درخواست کمک جمهوری‌های دونباس دونتسک و لوهانسک برای دفاع در مقابل حملات اوکراین، عملیات نظامی را در اوکراین آغاز کرد و از آن زمان تأکید کرد که به دنبال نازی زدایی و خلع سلاح اوکراین و هدف قرار دادن زیرساخت‌های نظامی است و به زیرساخت‌های غیرنظامی این کشور کاری ندارد.

کشور‌های غربی با تشدید فشار تحریم‌های روسیه و عرضه سلاح‌های سبک و سنگین به کی‌یف به آتش درگیری‌ها در اوکراین دامن زده‌اند.

با این حال اخیراً مقام‌های ایالات متحده آمریکا ابراز نگرانی کرده‌اند که کمبود انرژی موجب شود که کشور‌های اتحادیه اروپا در مقابل روسیه تسلیم شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار