به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به انتقادات روزنامه کاروکارگر از وضعیت مسکن و تورم، اعلام کرد: حامیان دولتی که افتخارش این بود که مسکنی نساخته است؛ حالا بعد از هشتسال به یکباره نگران عملینشدن وعده دولت سیزدهم برای ساخت مسکن شدهاند؛ آنان که طی هشتسال حتی نتوانستند پروژههای مسکن مهر را به اتمام برسانند درحالیکه در کمتر از یکسال دولت سیزدهم ساخت یک میلیون و ۴۹۷ هزار و ۵۳۹ واحد مسکونی آغاز شده است. از این تعداد حدود ۶۳ هزار واحد به مرحله نازککاری رسیده و بیش از ۱۴۰ هزار واحد هم در مرحله سفتکاری است.
مدیریت مانیتوری دولت قبل کار را به آنجا رساند که حتی خود رئیسجمهور وقت هم به عملکرد دولتش در این حوزه لب به اعتراف گشود؛ درست همان زمانی که مدعیان حمایت از کارگر و حقوق کارگری برای حفظ منافع سیاسی خود روزه سکوت گرفتند.
در مورد اساسنامه پیشنهادی صندوق ملی مسکن هم باید گفت پس از رفع ایرادات وارد شده از سوی شورای محترم نگهبان در خردادماه سال جاری در کمیسیونهای ذیربط هیئت محترم دولت حلوفصل گردید، به آن شورا مجدداً ارجاع گردید.
همچنین باید توجه داشت در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ برای صندوق ملی مسکن نسبت به پیشبینی ۱۹۰۰۰ میلیارد تومان از محل بند (الف) تبصره (۱۱) موضوع فروش اراضی در اختیار وزارت راه و شهرسازی و ۵۰۰۰ میلیارد تومان از محل تبصره (۱۴) و ۳۰۰۰۰ میلیارد تومان از محل تبصره (۱۸) اقدام شده است که بهتدریج طی سال ۱۴۰۱ پس از وصول درآمدهای مندرج در قانون بودجه، نسبت به پرداخت تخصیص اقدام تا در چارچوب قانون جهش تولید مسکن مصوب ۱۴۰۰، برای تسریع در اجرای طرحهای مرتبط با بخش مسکن هزینه گردد.
لازم به توضیح است بخشی از منابع صندوق از محل بازگشتیهای اقساط وصول شده مسکن مهر بوده که هماهنگیهای لازم برای واریز وجوه فوق به صندوق ملی مسکن و یا حساب مرتبط با آن انجام شده است.
در خصوص افزایش، حقوق بازنشستگان، وظیفهبگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و ... مطابق با جزء (۲) قانون بودجه ۱۴۰۱ به میزان ۱۰ درصد افزایش یافته است و افزایش بیش از ۱۰ درصد از حقوق نیازمند اصلاح قانون است.
از دیگر اقدامات انجام شده از سوی سازمان برنامه و بودجه در خصوص احیای دریاچه ارومیه میتوان به تأمین اعتبارات طرحهای موضوع نجات دریاچه ارومیه طی سنوات گذشته با پیشنهاد ستاد احیای دریاچه ارومیه و از محل قوانین بودجه سنواتی، صندوق توسعه ملی و اعتبارات موضوع بند (م) ماده ۲۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت تأمین شده است.
گفتنی است مجموع اعتبارات اختصاص یافته برای این موضوع در حدود ۶۴۷۰۰ میلیارد ریال طی سالهای ۱۴۰۰-۱۳۹۳ بوده است. یکی از مهمترین برنامههای اجرایی برای تأمین آب دریاچه ارومیه، اجرای طرح «انتقال آب از رودخانه جذاب به حوزه دریاچه ارومیه» میباشد که سالانه در حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب از آبهای خروجی کشور را مهار و به دریاچه ارومیه انتقال میدهد.
برای کمک به اجرای این طرح در سالهای ۱۳۹۳-۱۴۰۰ جمعاً مبلغ ۲۹۹۳۲ میلیارد ریال از محل منابع عمومی و تسهیلات صندوق توسعه ملی پرداخت شده است. در سال جاری نیز علیرغم اینکه اعتبار مصوب این طرح مبلغ ۵۲۳ میلیارد ریال بوده، اما با توجه به اهمیت طرح، تخصیص اعتبارات آن به میزان ۱۸۷۱ میلیارد ریال از سوی سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شده است.
همچنین از محل اعتبارات ردیف ۲-۵۵۰۰۰۰ جدول شماره ۹ قانون بودجه سال جاری با عنوان «تأمین آب، آبرسانی اضطراری به شهرها و روستاها و جبران حقابههای قانونی منتقل شده به بخش آب» مبلغ ۸۰۰ میلیارد ریال ابلاغ شده است که متناسب با تحقق منابع تخصیص اعتبارات آن از سوی سازمان انجام خواهد شد. همچنین از محل ظرفیتهای بند (ل) تبصره ۵ و بند (ی) تبصره ۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، منابعی برای کمک به طرحهای بخش آب پیشبینی شده است که این طرح نیز جزء اولویتهای این سازمان در توزیع اعتبارات این بندها خواهد بود. عملیات اجرایی سدهای سیلو و چپرآباد نیز که در حدود ۹۵ میلیون مترمکعب از منابع آبی دریاچه را تأمین خواهند نمود با استفاده از اعتبارات پیشبینی شده از سوی سازمان در سنوات گذشته اجرا و خاتمه یافته است. پیشنهاد اعتبارات موضوع بند (م) ماده ۲۸ قانون فوقالذکر برای سال جاری از طرف وزارت کشور هنوز دریافت نشده است که پس از دریافت درخواست بررسی و اقدام خواهد شد.