به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از بلومبرگ، بر اساس آمارهای «کپلر»، شرکت ردیابی نفتکش ها، حدود ۹۳ میلیون بشکه نفت و معیانات گازی ایران اخیرا در کشتیهایی در خلیج فارس، سواحل سنگاپور و در نزدیکی چین روی آب ذخیره سازی شده است.
این درحالی است که موسسه «ورتکسا»، میزان این ذخایر را ۶۰ تا ۷۰ میلیون بشکه برآورد کرده است. بعلاوه، حجم هایکمتری در نفتکشهای سواحلی وجود دارد.
تحلیلگران معتقدند، ایران تعداد قابل توجهی ناوگان کوچک محمولههای نفتی را آماده کرده است که میتوانند به زودی وارد بازار شوند؛ اما هنوز رفع مشکلات بیمه و حمل و نقل و همچنین فروش لحظهای و مدت دار ممکن است «کمی زمان» ببرد.
احتمال بازگشت کامل ایران به بازار جهانی نفت و رفع تحریمهای آمریکا، در شرایط پیچیدهای برای تاجران نفت اتفاق میافتد. سرمایه گذاران در حال شمارش معکوس برای اجرای تحریم نفتی روسیه از ماه دسامبر توسط اتحادیه اروپا هستند. بعلاوه، فروش نفت دولت بایدن از محل ذخایر راهبردی نیز در ماه اکتبر به پایان خواهد رسید.
احتمال بازگشت نفت ایران به بازارهای جهانی نفت بر قیمت نفت در هفتههای اخیر تاثیر گذاشته و نشانههای کمی عرضه را از بین برده است.
بر اساس برآورد آژانش بین المللی انرژی، ذخایر نفت خام ایران بر روی آب با متوسط عرضه جهانی نفت در روز در سال جاری یعنی حدود ۱۰۰ میلیون بشکه در روز مقایسه میشود. آمریکا ۱۸۰ میلیون بشکه از ذخایر راهبردی خود را طی ۶ ماه گذشته آزاد کرده است.
به گفته امالی، تحلیلگر ورتکسا، ایران روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت در روز پس از لغو معافیتهای واردات نفت این کشور از سوی آمریکا، صادرات داشته است. چین یکی از بزرگترین خریداران نفت ایران بوده است.
آمارهای شرکت کپلر نشان میدهد، اروپا در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به ترتیب، ۷۴۸ هزار بشکه و ۵۲۸ هزار بشکه نفت ایران مصرف کرده،ای درحالی است که آسیا در همین سالها به ترتیب ۱.۲ میلیون بشکه و نزدیک به یک میلیون بشکه در روز نفت ایران را دریافت کرده است.