به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، هیئت اعزامی دانشگاه دفاع ملی جمهوری هندوستان به سرپرستی سرلشکر رادش موقه، امروز سهشنبه (۸ شهریور) با حضور در ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، با امیر دریادار حبیب الله سیاری، معاون هماهنگ کننده ارتش دیدار و گفتگو کردند.
معاون هماهنگ کننده ارتش با تاکید بر اهمیت موقعیت و ویژگیهای ژئوپلتیکی دو کشور ایران و هندوستان، گفت: نقاط اشتراک در علایق ژئوپلتیکی دو کشور مواردی از جمله همکاریهای متقابل منطقهای، مدیریت بستر و زیر بستر اقیانوس هند، محیط زیست دریایی، مقابله با تروریسم دریایی، دزدی دریایی و قاچاق دریایی، عدم نفوذ قدرتهای فرامنطقه ای، امنیت انرژی و موارد متعدد دیگر است که میتواند زمینه همکاریهای دوجانبه را گسترش دهد.
وی در ادامه با اشاره به برخی از ویژگیهای خاص اقیانوس هند تصریح کرد: ۲۰ درصد از کل آبهای کره زمین متعلق به اقیانوس هند است و ۳۷ کشور در کناره و ۱۷ کشور از طریق آبراههای کوچکتر به آن راه دارند. همچنین اقیانوس هند دارای پر ترددترین خطوط دریایی و کلید ورود به ۷ دریای مهم، راهبردی و اقتصادی جهان است به طوری که از آن به عنوان قلب اقیانوسهای جهان نام میبرند.
امیر سیاری در ادامه با اشاره به کلام نورانی مقام معظم رهبری که فرمودند: «دریا برای یک کشور، یک فرصت بزرگ پیشرفت و حفظ منافع ملی است»، گفت: پانیکار، استراتژیست معاصر هند نیز میگوید: «هرکس اقیانوس هند را کنترل کند، هندوستان را تحت سیطره خود خواهد داشت» لذا اهمیت راهبردی و استراتژیک اقیانوس هند برهیچکس پوشیده نیست و لازم است دو کشور ایران و هند که دارای منافع مشترک منطقهای در این اقیانوس پهناور هستند، بیش از پیش در این حوزه همکاریهای منطقهای مشترک داشته باشند.
معاون هماهنگ کننده ارتش در ادامه با اشاره به برخی از عوامل موثر در تعامل و همکاریهای مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری هندوستان از جمله ملاحظات مشترک امنیتی، منافع مشترک در حوزه انرژی، موقعیت مناسب ایران در دسترسی هند به آسیای مرکزی و نقش چابهار در کریدور شمال جنوب، افزود: اجرای تمرینات مشترک هوایی و دریایی، تبادل استاد و دانشجو، همکاریهای آموزشی و فناوری دفاعی و همکاری در زمینههای علمی، پژوهشی، مطالعاتی و خدمات مشاورهای از جمله مواردی است که در همکاریهای نظامی دو کشور مورد توجه قرار گرفته است.
امیر سیاری در ادامه تصریح کرد: ما مخالف نظامی سازی منطقه هستیم و امنیت منطقه میتواند توسط خود کشورهای منطقه از جمله کشورهای قدرتمندی نظیر ایران و هند تامین شود و نیازی به حضور کشورهای فرامنطقهای نیست.
سرلشکر «رادش موقه»، سرپرست هیات اعزامی دانشگاه دفاع ملی هندوستان نیز ضمن تشکر از میزبانی شایسته ارتش جمهوری اسلامی ایران و تشکر از دیدگاهها و نقطه نظرات امیر دریادار سیاری در مسائل جهانی و منطقهای بویژه ضرورت توسعه همکاریهای منطقهای بین ایران و هندوستان، گفت: مردم هند نگاه مثبتی به جمهوری اسلامی ایران دارند و ما در بازدید خود از دانشگاه عالی دفاع ملی ایران از نزدیک در جریان نحوه ارائه آموزشها و مهارتهای مختلف به دانشجویان قرار گرفتیم و امیدواریم بتوانیم با همکاریهای مشترک از ظرفیتهای آموزشی یکدیگر بهرهمند شویم.
در ادامه این دیدار، ضمن برگزاری جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه دفاع ملی هندوستان با امیر دریادار سیاری، کِرِست (یادبود این دیدار) بین معاون هماهنگکننده ارتش و سرپرست هیئت اعزامی دانشگاه دفاع ملی پاکستان تبادل شد.