به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، تلاش همه نهادهای ذیربط در عراق برای برگزاری موفق مراسم اربعین امام حسین (ع) ادامه دارد.
وزارت برق عراق روز پنجشنبه اعلام کرد که تا پایان اربعین برق دو استان کربلای معلی و نجف اشرف از جدول خاموشیهای برنامه ریزی شده برای استانهای این کشور استثناء شده است.
در متن این بیانیه آمده است: براساس دستور مصطفی الکاظمی، نخست وزیر، به وزارت برق، استانهای کربلا و نجف از شمول خاموشیهای برنامهریزی شده مستثنی شدند و این وزارتخانه با توجه به ظرفیت موجود در خطوط و شبکههای انتقال و توزیع نیروی برق، این دو استان را تا پایان زیارت اربعین امام حسین علیه السلام با انرژی کامل مجهز میکند.
وزارت برق عراق گفت: بسیج کامل کلیه کارکنان تعمیر و نگهداری فنی برای خدمت رسانی به زائران ادامه دارد.
وزارت برق عراق تاکید کرده است که با وجود نبود بودجه، کمبود سوخت و افزایش تقاضا سعی کرده است که شرایط خاص برخی استانها نظیر کربلای معلی را ملاحظه کند که در آنجا مناسبتهای دینی برگزار میشود و از همین رو برق این استان به نسبت ۲۵ تا ۳۰ درصد به نسبت سال گذشته بیشتر شده است.
دفتر اطلاع رسانی استانداری کربلای معلی اعلام هم در بیانیهای اعلام کرد که به منظور اجرای طرحهای امنیتی و خدمات رسانی و فراهم کردن زمینه پذیرایی اهالی کربلای معلی از جمعیت میلیونی زائران اربعین امام حسین (ع) این استان از روز یکشنبه یازدهم سپتامبر تا روز پنجشنبه پانزدهم سپتامبر (۲۰ تا ۲۴ شهریور) تعطیل است.
در این بیانیه آمده است که تنها کارکنان دفتر استانداری کربلای معلی و نهادهای امنیتی و خدمات رسانی از این تعطیلی مستثنی هستند که ۲۴ ساعته برای خدمات رسانی به زائران فعالیت میکنند.
روز اربعین حسینی امسال در ایران و عراق در یک روز، یعنی شنبه بیست و ششم شهریور ماه خواهد بود.
استانداری میسان عراق از ورود روزانه بیش از ۲۰ هزار زائر از طریق گذرگاه مرزی الشیب برای شرکت در مراسم اربعین حسینی خبر داد.
کمیته حمایت از شعائر دینی و موکبهای حسینی در دفتر استانداری میسان با هماهنگی ادارات دولتی بیش از ۶۰ خودرو را برای انتقال رایگان زائران از گذرگاه مرزی الشیب به مرکز استان میسان اختصاص داده و سوخت مورد نیاز این خودروها را تامین کرده است.
سرتیپ علی عبید، رئیس گذرگاه الشیب/چذابه میگوید تعداد زائران روزانه اربعین با نزدیک شدن به این مراسم بیشتر میشود و در حال حاضر بین ۲۰ و ۲۵ هزار زائر روزانه از این گذرگاه وارد عراق میشوند.
محمد جاسم الزبیدی، فرمانده عملیات میسان نیز در گفتگو با خبرگزاری عراق تاکید کرد که فرماندهی این عملیات به اعزام زائران اربعین امام حسین (ع) از گذرگاه مرزی الشیب به مرکز شهر العماره ادامه میدهد و این فرماندهی دهها خودرو را برای انتقال آسان زائران اختصاص داده و حفاظتهای لازم را از همه زائران به عمل میآورد.
استانداری واسط عراق هم شامگاه پنجشنبه در بیانیهای آمار رسمی تعداد زائرانی که از مرز زرباطیه (مهران) وارد عراق شدند، اعلام کرد.
این استانداری در بیانیهای گفت: تعداد زائرانی که ظرف ۲۴ ساعت گذشته از گذرگاه مرزی مهران وارد عراق شدند به ۱۲۸ هزار و ۵۱ زائر میرسد.
در این بیانیه آمده است: بیش از ۱۵۰ نفر در گذرگاه زرباطیه به طور شبانه روزی در حال بررسی گذرنامههای زائران هستند و اعزام زائران در دستههای مشخص و طبق توافق با طرف ایرانی در حال انجام است.