کد خبر:۱۰۳۱۹۶۲
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

باید با مافیای قدرتمند واردات و برگشت معافیت واردات مقابله کنیم/ لزوم حرکت به سمت خودکفایی در تولید ماشین آلات

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که به استقلال و خودکفایی در تولید ماشین آلات برسیم. این موضوع با حذف معافیت واردات و تعرفه گذاری موثر بر واردات امکان پذیر است که البته برخی واردکنندگان به دنبال برگشت این معافیت هستند که باید با آن‌ها مقابله کرد.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروزه اصطلاحاتی همچون محصولات دانش بنیان، اقتصاد دانش بنیان و شرکت‌های دانش بنیان به عباراتی آشنا در محافل اقتصادی کشور تبدیل شده اند. فعالان اقتصادی، کارشناسان و مسئولان همگی یک صدا فریاد می‌زنند که تنها راه پیشرفت اقتصادی کشور در شرایط فعلی استفاده از ظرفیت‌های دانش بنیانی است. به عبارت دیگر، باید تمامی شرایط برای فعالیت این نوع شرکت‌ها فراهم شود تا در نهایت شاهد شکوفایی اقتصادی در کشور باشیم. با توجه به این ضرروت، امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری شده است.

در مجلس نیز مصوباتی در راستای حمایت از این شرکت‌ها داشته ایم که از آن جمله می‌توان به قانون جهش تولید دانش بنیان و قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان اشاره کرد. اما به نظر می‌رسد، هنوز این نوع شرکت‌ها در عمل با مشکلات مختلفی در ارتباط با بیمه، مالیات، تعرفه‌ی ارزان واردات و... مواجهند که باید برای آن‌ها چاره اندیشی کرد. نظرات علی اکبر علیزاده برمی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس را در این رابطه جویا شدیم که در ادامه تقدیم می‌شود.

علیزاده در خصوص ضرورت حمایت از تولیدات ملی خاطرنشان کرد: یکی از کار‌هایی که دولت‌های کارآمد انجام می‌دهند این است که از تولیدات داخلی خود در مقابل تولیدات دیگر کشور‌ها حمایت به عمل می‌آورند. هدف این است که بتوانند صنعت شان را سر پا نگه دارند، اقتصادشان را پویا کنند، اشتغال به وجود بیاورند و صادراتشان را افزایش دهند. تمامی این موارد در سایه‌ی حمایت از تولید داخل و کاستن از وابستگی به خارج از کشور به دست می‌آید. دستیابی به خودکفایی در تولید ماشین آلات برکات زیادی برای کشور دارد و یکی از ضروریات دنیای امروز به شمار می‌رود.

وی در ادامه گفت: حمایت از تولید داخل و رونق گرفتن صنعت کشور باعث می‌شود که دانشگاه‌ها نیز رونق یابند و زمینه‌ی بیشتری برای اشتغال فارغ التحصیلان وجود داشته باشد. در حال حاضر، رقابتی در کل دنیا در زمینه‌ی تولید ماشین آلات و تجهیزات موردنیاز صنایع شکل گرفته است و ایران نیز از این موضوع مستثنی نیست. باید به سمت حمایت از تولیدات داخلی در این حوزه‌ها گام برداریم و تا جایی که امکان دارد از وابستگی خود به تولیدات دیگر کشور‌ها بکاهیم.

به گفته‌ی این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، یکی از راه‌های حمایت از تولید داخلی این است که از اهرم تعرفه‌ها استفاده کنیم. اگر تعرفه‌ها هوشمندانه تنظیم نشود، به انحای مختلف تولید داخلی ضربه می‌بیند. واقعیت این است که در حال حاضر، ما به لحاظ تکنولوژیک نمی‌توانیم با محصولات کشور‌های پیشرفته رقابت کنیم. بنابراین، اگر حمایت از تولیدات داخلی در دستور کار نباشد، تولید ماشین آلات در داخل کشور جان نمی‌گیرد. در نتیجه تبدیل به کشوری می‌شویم که تنها مواد خام صادر می‌کنیم و محصولات و فناوری دیگر کشور‌ها را وارد کنیم. ما باید به سمتی حرکت کنیم که به استقلال و خودکفایی در تولید ماشین آلات دست یابیم. این موضوع با حذف معافیت واردات و تعرفه گذاری موثر بر واردات و همچنین مدیریت هوشمند واردات امکان پذیر است که البته برخی واردکنندگان به دنبال برگشت این معافیت هستند که باید با آن‌ها مقابله کرد. ما امکانات لازم را به لحاظ علمی و دانشگاهی در کشور داریم و می‌توانیم جزو تولیدکنندگان محصولات باشیم، به جای اینکه به دیگر کشور‌ها وابسته باشیم و از تولیدات آن‌ها استفاده کنیم.

وی افزود: ما در رقابت نفس گیری با رقبا در تولید ماشین آلات به سر می‌بریم. اگر فناوری‌های نوین را در این زمینه کسب نکنیم، مطمئناً رقبا بازار‌ها را از ما می‌گیرند. به طور مثال، الان خودرو‌هایی در جهان تولید می‌شوند که مصرف بنزین آن‌ها در حدود ۴ الی ۵ لیتر در کیلومتر است، اما خودرو‌های ایران در حدود ۹ الی ۱۰ لیتر مصرف می‌کنند. این بدان معناست که خودرو‌های داخلی ما توان رقابت با خودرو‌های خارجی را ندارند. اگر این شکاف را پر نکنیم، از گردونه‌ی رقابت در تولید ماشین آلات عقب می‌مانیم. تنها راه غلبه بر این مشکلات، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و تکیه بر دانش فنی داخلی است. ایجاد فضای رقابتی در تولید ماشین آلات در داخل کشور به افزایش کیفیت تولیدات کمک خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار