به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از راشاتودی، قیمت مصرف کننده در منطقه یورو در ماه سپتامبر با ثبت یک رکورد جدید شاهد رشد سالانه ۱۰ درصدی بود که فشار بر بانک مرکزی اروپا (ECB) را برای تشدید سیاستهای پولی تهاجمی افزایش داد.
دادههای یورواستات که روز جمعه منتشر شد، نشان میدهد که تورم در سراسر منطقه یورو نسبت به تورم ۹.۱ درصدی ماه اوت افزایش یافته و از میانگین پیش بینی شده ۹.۷ درصدی عبور کرده است.
بر اساس این گزارش، نرخ تورم در این منطقه برای پنجمین ماه متوالی افزایش یافت و از پیش بینیهای تحلیلگران پیشی گرفت.
علت تورم همچنان افزایش هزینههای غذا و انرژی بوده است. قیمت حاملهای انرژی که در ماه سپتامبر با نرخ سالانه ۴۱ درصد افزایش یافت، عامل اصلی افزایش تورم در ۱۹ کشوری بود که از یورو استفاده میکنند. در همین حال، قیمت مواد غذایی فرآوری نشده نیز شاهد افزایش ۱۳ درصدی بود.
بدون احتساب قیمتهای بی ثبات مواد غذایی و انرژی، نرخ تورم باز هم افزایش یافت و از ۵.۵ درصد در ماه اوت به ۶.۱ درصد در سپتامبر رسید.
استونی، لیتوانی و لتونی همگی نرخ تورم بالای ۲۲ درصد را ثبت کردند. این رقم برای هلند به ۱۷.۱ درصد رسیده است، در حالی که در ماه اوت کمتر از ۱۴ درصد بود. نرخ ۱۳.۶ درصدی اسلواکی نیز آن را در گروه کشورهای با رشد قیمت بالاتر از متوسط قرار میدهد.
پیش از این در هفته جاری میلادی، آلمان رشد سالانه ۱۰.۹ درصدی در سپتامبر را گزارش کرد که از ۸.۸ درصد ثبت شده در ماه قبل بیشتر بود. افزایش شدید قیمت مواد غذایی و انرژی نیز عامل این رشد نرخ تورم اعلام شد.
ارقام نگران کننده تورم حتی پس از اقدامات تهاجمی بانک مرکزی اروپا در ماههای ژوئیه و سپتامبر، بر ضرورت افزایش بیشتر نرخ بهره میافزاید. پس از چاپ گزارش تورم امروز، احتمالاً صدای درخواستها برای اقدام بزرگ دیگری در نشست برنامه ریزی شده بعدی بانک مرکزی اروپا در ۲۷ اکتبر بلندتر خواهد شد.
سرمایه گذاران اکنون شاهد افزایش نرخ سپرده ۰.۷۵ درصدی تا پایان سال به حدود ۲ درصد و سپس به حدود ۳ درصد در بهار آینده هستند.