جلال محمودزاده؛ نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به تاثیر تشکیل وزارت بازرگانی بر افزایش وابستگی به کشورهای بیگانه اظهار کرد: با توجه به شعار سال و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی سیاست تکیه بر تولید داخل است و تشکیل وزارت بازرگانی مشکلات سالهای گذشته در بحث واردات و صادرات محصولات کشاورزی را بدنبال دارد.
وی تاکید کرد: با تشکیل وزارت بازرگانی دیگر وزارت جهاد به عنوان متولی تولید، نمیتواند بازرگانی را در اختیار باشد که این امر مشکلاتی ایجاد میکند.
محمودزاده با اشاره به اینکه تشکیل وزارت بازرگانی صادرات و واردات کالا را دچار مشکل میکند، بیان کرد: با وجود انکه وزارت بازرگانی تخصصی نیست در تصمیم گیریها صادرات و واردات را دچار مشکل میکند، کمااینکه در سالهایی که وزارت بازرگانی بود، کالا بیش از نیاز کشور وارد میشد و در نهایت این موضوع تولید داخل را زمین گیر میکرد.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی با اشاره به تاثیر تشکیل وزارت بازرگانی بر قانون انتزاع گفت: براساس قانون انتزاع وظیفه بازرگانی و تنظیم بازار محصولات کشاورزی در اختیار وزارت جهاد است؛ بنابراین با تشکیل وزارت بازرگانی قانون انتزاع و شورای قیمت گذاری تغییر میکند.
وی با بیان اینکه تشکیل وزارت بازرگانی مخالف اسناد بالادستی و سیاستهای کلی است، گفت: با تشکیل وزارت بازرگانی، بدنه دولت بزرگ میشود. این درحالی است که طبق سیاستهای ابلاغی بدنه دولت باید کوچک شود.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی با بیان اینکه تلاطم قیمتها ارتباطی به تشکیل وزارت بازرگانی ندارد، افزود: حذف یکباره ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات کالاهای اساسی منجر به تلاطم و التهاب قیمت در بازار شده است، لذا با تشکیل وزارت بازرگانی، چون اقتصاد کشاورزی واردات محور است این موضوع در بلندمدت لطمه سنگینی به بخش کشاورزی وارد میکند.
محمودزاده ادامه داد: گرچه تشکیل وزارت بازرگانی و واردات محور شدن اقتصاد کشاورزی در کوتاه مدت منجر به کاهش قیمت محصولات شود، اما در بلندمدت وابستگی غذایی کشور به خارج افزایش مییابد.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه تشکیل وزارت بازرگانی تولید داخل را هدف گرفته است، تاکید کرد: با تشکیل وزارت بازرگانی، اشتغال بخش کشاورزی دچار چالش میشود به طوریکه مردم روستا چارهای جز مهاجرت به حاشیه شهرها ندارند.