مشاهده مالاريا در مناطق شرقي كشور خبر تازه اي نيست
دكتر خسرونيا در گفتوگو با خبرنگار علمي و آموزشي «شبكه خبر دانشجو»، گفت: مشاهده مالاريا در ايران خبر تازه اي نيست؛ چرا كه بيماري مالاريا همواره بوده، ولي در برخي فصول كاهش يا افزايش مييابد.
وي آبهاي گنديده راكد و پشه آنوفل را علت اصلي رواج مالاريا دانست و افزود: امكان ابتلا به مالاريا در كساني كه به دليل گرمي هوا لباس نميپوشند و خود را در معرض هواي آزاد و گزيدگي پشه آنوفل قرار ميدهند، بيشتر است.
رئيس انجمن متخصصان داخلي در خصوص انتقال اين بيماري از طريق پشه آنوفل گفت: اگر يك پشه، بيمار مالاريايي را بگزد و سپس فرد سالم را نيش بزند، فرد سالم به مالاريا مبتلا ميشود.
خسرونيا در ادامه تاكيد كرد: از بين بردن آبهاي راكد و گنديده، سمپاشي و درمان بيماران مبتلا راه كنترل و مبارزه با اين بيماري است.
خاطرنشان مي شود، مالاريا يك بيماري انگلي و تب دار است كه توسط يك انگل تك سلولي به نام پلاسموديوم ايجاد ميشود؛ همچنين آب و هواي گرم و مرطوب شرايط مساعدي براي رشد انگل پلاسموديوم فراهم ميآورد.
مالارياي نوع فالسي پاروم شديدترين نوع بيماري را ايجاد ميكند كه با نشانههايي همچون تب، عرق، سرفه، اسهال، ناراحتي تنفسي و سردرد همراه است.
لازم به ذكر است، سالانه يك ميليون نفر در اثر ابتلا به مالاريا جان خود را از دست ميدهند؛ اين در حالي است كه 80درصد جان باختگان در اثر مالاريا كودكان زير پنج سال و ساكن منطقه جنوب صحراي آفريقا هستند./انتهاي پيام/