گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ آیین افتتاح و بهره برداری از ۱۵۰ مدرسه برکت که شامل ۵۲۸ کلاس میشوند، یکشنبه ۲۴ مهر با حضور حجت الاسلام گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، نوری وزیر آموزش و پرورش و نوروزی سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام برگزار شد.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش، در ابتدا ضمن ادای احترام به مقام ۳۶ هزار دانش آموز شهید گفت: یکی از برکات جمهوری اسلامی ایران در حوزه فضای آموزشی اتفاق افتاد و آن این بود که سرانه فضای آموزشی از ۱.۵ متر مربع در قبل انقلاب علیرغم تمام تحریمها در حال حاضر به ۵.۲ متر مربع افزایش یافته. طبق مصوبات دور اول سفرهای استانی ۲۹ همت برای تکوین، ساخت و تجهیز واحدهای آموزش و پرورش تخصیصی داده شد که ۲۱ همت از این ۲۹ همت خارج از اعتبارات آموزش و پرورش است. تا رسیدن به سرانه فضای آموزشی به اندازه ۸.۳ متر مربع که در اسناد تحول بنیادین در نظر گرفته شده است راه زیادی در پیش داریم. برخی موارد میتواند این مسیر را تحت تاثیر قرار دهند. به طور مثال وقوع حوادثی مثل بلایای طبیعی و مهاجرت میتواند باعث شوند شرایط تغییر کنند.
وی همچنین گفت: خوشبختانه خیرین و برخی نهادها مثل ستاد اجرایی فرمان امام به کمک ما آمدند و تاکنون ۱۹۵۰ مدرسه ساخته شد. این اقدام را باید در این شرایط قدر دانست. توطئه دشمنان بر این است که ایران به قلههای علم نرسد. آنها با تلاش برای تعطیلی مراکز آموزشی میخواهند ایران به قلههای علمی نرسد. بنیاد برکت به جز در حوزه مدرسه سازی، در حوزه کودکان کار، تغذیه دانش آموزی حوزههای فناوری و توسعه بخشی از مناطق محروم نیز با آموزش و پرورش همکاری خوبی دارد.
نوروزی سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام، با اشاره به فعالیتهای ستاد در حوزههای اقتصادی و اجتماعی بیان کرد: در حوزه اقتصادی ساخت کارخانه کاغذی را در پیش داریم که به کاهش چشمگیر حجم واردات کاغذ منجر خواهد شد به این صورت که با استفاده از تفالههای چغندر قند که دور ریخته میشود کاغذ تولید خواهد شد. از دیگر اقدامات اقتصادی ستاد حضور در طرح ملی کشت دیم است. در سال اول توانستیم ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم را در ۶ استان کشت شد. سال ۱۴۰۰ حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی را به زیر کشت بردیم که منجر به صرفه جویی ارزی به ارزش یک میلیارد دلار و درآمدزایی برای کشاورزان به ارزش ۲۶ همت و ۱۵۰ هزار ظرفیت اشتغال کشور را به خود اختصاص داد. در سال ۱۴۰۱ حدود ۴ میلیون ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم تحت کشت قرار گرفت و پیشبینی میشود ۳۵۰ هزار فرصت شغلی را به خود اختصاص دهد. ستاد در این زمینهها یارانههای سنگینی پرداخت میکند چرا که محصولات کشاورزان را در قبال حوادث بیمه کرده است.
سرپرست ستاد اجرائی ادامه داد: در حوزه خدمات اجتماعی اقداماتی از قبیل ساخت مسجد، راه، آب رسانی، برق رسانی، کمک به حل تنش آبی، ساخت مدرسه و ... انجام میدهد. ستاد قرارداد ساخت ۲۸۰۰ مدرسه دارد که از این تعداد تا کنون با احتساب ۱۵۰ مدرسه امروز ۱۹۵۰ مدرسه ساخته شده است که شامل حدود ۱۰ هزار کلاس درس میشود، ۷۵۰ مدرسه باقی مانده نیز تا سال آینده همین حدود تحویل داده خواهد شد. بیش از یک هزار میلیارد تومان از منابع ستاد برای ساخت این مدارس تخصیص داده شده است.