ابوالفضل ابوترابی؛ عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در مورد تشکیل وزارت بازرگانی، گفت: هر هفت سال در کشور یک تفکیک و ادغام در مورد وزارتخانهها داریم که متاسفانه کارهای این شکلی هزینه بر است. ما آمدیم تمام دستگاهها و ساختمانها را با هم ادغام کردیم در شهرستانها الان یک ساختمان بیشتر برای وزارت صنعت معدن وتجارت نیست چگونه میخواهیم این را جدا کنیم اگر همین الان هم بخواهیم جدا کنیم، مردم که برای امورشان مراجعه میکنند مدام این جمله را میشنوند که این رییس هنوز حکمش نخورده است و حکم آن رییس ابلاغ کارگزینی نخورده است و کارها به هم خواهد پیچید و جلو نخواهد رفت.
عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها اظهار کرد: برآورد میشود که تفکیک وزارتخانهها حداقل پنج هزار میلیارد تومان هزینه دارد و حداقل پنج سال زمان لازم دارد. ادغام راحت است، ولی تفکیک برعکس خیلی کار سختی است.
وی ادامه داد: اقدامات و تصمیمات سریع بدین شکل، هیچ خاصیتی ندارند و مشکلی از کشور حل نمیکند جز معدود کشورهای دنیا هستیم که بیشترین ادغام و تفکیک وزارتخانهها را داریم اخیرا بعد از کلی بحث در مجلس، طرحی به نام انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی داشتیم یعنی امورات کشاورزی را از صنعت معدن و تجارت گرفتیم و به وزارت کشاورزی دادیم حال دوباره میخواهیم وزارت بازرگانی ایجاد کنیم این انتزاع این وسط میماند. هنوز ساختارها در وزارت جهاد ایجاد نشده است آنها را به وزارت بازرگانی بیاوریم.
وی تاکید کرد: اگر قرار بود وزارت بازرگانی مشکل گشا باشد که اساسا نباید ادغام میشد الان هم تفکیک همان آزموده را ازمودن است. در دل تاریکی شب و در سراشیبی خطرناک عاقلانه نیست که راننده اتوبوس را عوض کنیم ما میخواهیم در این سراشیبی به این سختی راننده اتوبوس را عوض کنیم معلوم نیست دولت چه فکر میکند که بحث تشکیل وزارت بازرگانی را مطرح میکند.
ابوترابی تاکید کرد: تامین کالاهای اساسی همانند نهادههای دامی، روغن خوراکی، گندم، جو و برنج طبق قانون انتزاع جز وظایف جهاد کشاورزی است و ربطی به صنعت، معدن و تجارت ندارد لذا این استدلال که برای تامین کالاهای اساسی وزارتخانه جدید تشکیل دهیم اشتباه است و نشان میدهد که راه را اشتباه میرویم؛ اینها ربطی به وزارت صنعت ندارد که با تفکیک حل شود.