به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اواسط ماه گذشته وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: در نیمه نخست امسال ۵.۷ میلیون تن کالا از کشور ترانزیت شده که سهم حملونقل جادهای و ریلی به ترتیب ۲۱ درصد رشد و ۱۵.۵ درصد کاهش یافته است.
بر این اساس در نیمه نخست امسال ۵ میلیون و ۷۶۱ هزار تن کالا از کشور ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴.۴ درصد افزایش یافته است. از این میزان ترانزیت، ۵ میلیون و ۱۷ هزار تن از طریق جاده و ۷۴۴ هزار تن از طریق ریل جابهجا شده که در بخش جادهای رشد ۵۰.۸ درصد و در بخش ریلی کاهش ۱۵.۵۶ درصدی نسبت به نیمه نخست سال گذشته را نشان میدهد.
همچنین از مجموع ترانزیت زمینی ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تن محمولات عبوری غیرنفتی (با رشد ۱۷ درصد نسبت به سال گذشته) و یک میلیون و ۶۶ هزار تن محمولههای عبوری نفتی با افزایش ۸.۴ درصدی بوده است.
تخلیه و بارگیری کالای ترانزیتی در بنادر کشور نیز طی نیمه نخست امسال ۴.۲ میلیون تن بوده که در مقایسه با نیمه اول سال گذشته ۱۵.۶ درصد رشد داشته است.
در جدیدترین اظهارنظر درباره ترانزیت جادهای، معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفته است: از ابتدای امسال بیش از ۶ میلیون تن کالا از مرزهای کشور ترانزیت شده که نسبت به زمان مشابه سال گذشته از رشد ۱۹ درصدی برخوردار بوده است.
حمیدرضا شهرکی معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای که با هیات همراه در سفری یکروزه به استان گیلان داشت ضمن دیدار با معاون امور هماهنگی استانداری و فرماندار آستارا از پایانههای مرزی و بار آستارا اظهار داشت:از ابتدای سال جاری بیش از ۶ میلیون تن کالا از مرزهای کشور ترانزیت شده است که نسبت به مدت مشابه ۱۹ درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به اینکه نگاه ویژهای در سطح ملی برای ارتقای زیرساختها در محدوده کریدور شمال به جنوب وجود دارد و دولت مصمم به بازگشایی کامل این کریدور از سمت جمهوری اسلامی ایران است گفت: هماهنگیهای بین دستگاههای مسئول در سطح استان گیلان برای اجرای هر چه سریعتر و بهتر تصمیمات ملی ضروری است.
شهرکی همچنین تسریع در روند اجرای طرحهای توسعه حمل و نقل بین المللی و نیز فرصتهای سرمایه گذاری در زمینه احداث تیر پارکها، بر بهره گیری از ظرفیت منطقه آزاد انزلی جهت نوسازی ناوگان حمل و نقل و راهداری را مورد تاکید قرار داد.