آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۴۸۹۱۶
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران مطرح کرد؛

پروژه فاز ۲ پالایشگاه آبادان در شرایط تحریم تکمیل شد / ناکامی کشور همسایه در اجرای پروژه مشابه

احمدی تکمیل بخش نخست فاز دو طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان را جزو بزرگترین پروژه‌های انجام شده در کشور دانست و به دستاورد‌های اجرای این پروژه از جمله احیا جایگاه تاریخی پالایشگاه آبادان، اشتغال‌زایی فراوان و افزایش ظرفیت تولید تا سطح ۳۶۰ هزار بشکه اشاره کرد.

ناکامی کشور همسایه در اجرا پروژه مشابه/این پروژه در شرایط تحریمی با اتکا به توان داخلی تکمیل شدگروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ نشست خبری مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در روز سه شنبه ۲۲ آذر برای بهره برداری از بخش نخست فاز ۲ از طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان برگزار شد.

تحریم حریف عزم ملی نشد

فرهاد احمدی، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی وساختمان نفت ایران، به شروع این پروژه در سال ۲۰۰۸ اشاره کرد و گفت: این پروژه قبل از تحریم‌های منقعد شد، ولی با وضع تحریم‌های اقتصادی از سال ۲۰۱۰ در تامین مالی به مشکل برخوردیم و همین باعث شد پروژه در میدان عمل از سال ۹۶ شروع شود. در ابتدا سرمایه پروژه ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو تعریف شده بود، ولی فشار‌های بین المللی باعث شد، شروع فاز دو پروژه با یک میلیارد یورو شروع شود. در حال حاضر نیمی از فاز دو طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان تکمیل شده است.



مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در ادامه به تلاش‌های فراوان کادر پروژه اشاره کرد و گفت: در یکی از کشور‌های اطراف در سال ۲۰۱۵ پروژه‌ای مشابه تعریف شد و بیان شد تا سال ۲۰۲۳ از آن پروژه بهره برداری خواهد شد. آن‌ها برخلاف ما تحریم نبودند، ولی امروز شاهد این هستیم که تلاش فرزندان این خاک به ثمر نشسته و این پروژه در آستانه بهره برداری قرار گرفته است. عواملی مانند کرونا، تحریم‌ها و عدم حضور شرکت‌های خارجی نیز باعث نشد تکمیل بخش نخست فاز دو پروژه متوقف شود و با حضور پیمانکار داخلی پروژه طراحی شد، به مرحله ساخت و به بهره برداری رسید.



تکمیل کل فاز دو در صورت تامین مالی توسط دولت طی سه سال

وی همچنین در رابطه با زمان تکمیل فاز دو پروژه خاطر نشان کرد: در صورتی که تامین مالی بخش دوم فاز دو پروژه، توسط دولت انجام شود می‌توان انتظار داشت طی سه سال این پروژه به بهره برداری کامل برسد.



احمدی تکمیل این پروژه را موثر در مدیریت انرژی کشور دانست و گفت: اگرچه روند مصرف و رشد آن در اختیار ما نیست، ولی با رشد مصرف ما به سمت رشد تولید پیش خواهیم رفت. می‌توان انتظار داشت با تکمیل این پروژه و دیگر پروژه‌های پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی ظرفیتی معادل دو میلیون بشکه به توان تولیدی ما افزوده شود و چه بسا همین امر باعث شود ما به سمت صادرات حرکت کنیم.


اکثر شاغلین در این پروژه بومی بودند

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در بخشی دیگر از سخنان خود به اشتغال‌زایی این پروژه اشاره کرد و گفت: این پروژه با اشتغال مستقیم برای ۷ هزار و ۳۰۰ نفر و اشتغال غیر مستقیم برای ۱۵ هزار نفر همراه بود. ۸۵ درصد نیروی شاغل در این پروژه از افراد بومی بودند. همچنین قرار است ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر هم برای بهره برداری جذب شوند.



این پروژه چه رکورد‌های را ثبت کرد

احمدی همچنین به برخی دستاورد‌های پروژه اشاره کرد و بیان کرد: تا کنون ظرفیت تولید ۲۱۰ هزار بشکه در یک برج در خاورمیانه ثبت نشده بود که در این پروژه شاهد آن بودیم. بزرگترین برج واحد وکیوم با ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه معادل یک پالایشگاه در این پروژه به بهره‌برداری می‌رسد. در این پروژه شاهد بهره‌برداری از بلندترین مشعل پالایشگاهی به ارتفاع ۱۰۵ متر خواهیم بود. در این پروژه برای اولین بار در داخل کشور شاهد استفاده از حمل و نقل ریلی و زمینی بودیم. به دلیل اینکه زمین پالایشگاه جلگه‌ای بود، برای اجرای این فاز ۱۷ هزار شمع به طول ۳۰ متر در زمین کوبیده شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار