به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، یکی از برگزیدگان نخستین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک، «احسان زارع» است. او از سال ۱۳۸۹ وارد صداوسیمای مرکز بوشهر شد و کارش را با صدای مرکز بوشهر شروع کرد و بعد از آن با صدای مرکز بوشهر ادامه داد و در سال ۱۳۹۳ وارد رادیو جوان شد و بعد از مدت کمی به رادیو ایران رفت.
وی که در حال حاضر مشغول تهیه برنامههایی مانند «روی خط ورزش»، «وقت اضافه»، «ورزش ایران» و «ایران یاران» در شبکه رادیویی ایران است، درباره اثرش در نخستین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک میگوید: در سال گذشته با مستند «به همین سادگی» و «کرو» در نخستین جشنواره پژواک شرکت کردم که مستند «به همین سادگی» درباره ازدواج سفید یا همخانگی دختر و پسر بود که در خصوص این اتفاق هم با کسی که چنین تجربهای را داشته گفتگویی انجام دادم. از لحاظ حقوقی، روانشناختی و روانشناسی این موضوع را بررسی کردم که شاید این مستند بتواند هم به کسانی که تصمیمگیرنده هستند و هم کسانی که چنین زندگی را تجربه میکنند، کمک کند.
زارع درباره مستند «کرو» نیز گفت: در این مستند یک موضوعی را توسط یکی از ناشنواهای کشورمان بررسی کردم و علیرغم شرایط و چالشهایی که این ناشنوا داشت، اما در مسیر موفقیت قرار گرفته بود و توانستیم به خوبی این موضوع را به مخاطب القا کنیم و جذابیت مستند هم همین بود که یک ناشنوا موفق آمده بود و سوژه مستند رادیویی شده بود.
وی ادامه داد: الحمدالله مستند «به همین سادگی» توانسته بود جایزه بهترین مستند را در بخش مستندمحض، کسب کند. «کرو» هم توانست جایزه سوم را در بخش مردمی به خودش اختصاص دهد که برای من بسیار جای خوشحالی بود و این اتفاق خیلی بزرگ که هر دو مستندم توانست در جشنواره پژواک مقام بیاورد. البته فکر میکردم مستند «کرو» راحتتر مقام بیاورد و به «همین سادگی» کمی شرایط سختتری برای کسب جایزه داشته باشد. جالب این بود که نگاه داوران به موضوع «به همین سادگی» با توجه به اینکه یکی از موضوعات روز هم هست، نگاه جذابتری بود.
زارع با تاکید بر اینکه در دومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک هم شرکت میکنم، به تاثیر برگزاری جشنواره برای برنامهسازان اشاره کرد و گفت: مستند، کار بسیار سخت و پیچیده است و باید بگویم که یکی از قالبهای بسیار سخت، زمانبر و هزینهبر است. هر برنامهسازی که سراغ مستندسازی میآید واقعا فداکاری میکند، چون که چالشهای خیلی زیادی دارد و حتی در مواقعی زندگی را دچار چالش میکند.
زارع درباره تاثیر ساخت مستند بر سازنده مستند گفت: مستندساز با ساخت برنامه مستند دیدگاه خودش نسبت به مسائل اجتماعی و حتی ورزشی و فرهنگی بازتر میشود. در کل مستندساز در هر زمینهای که به ساخت مستند بپردازد در همان زمینه دید و نگاهش به آن مسئله خیلی بهتر، پربارتر و بازتر میشود و در نهایت راحتتر میتواند تصمیم بگیرد. این اتفاق برای خود من افتاده و با این مستندها توانستم بهتر جامعه را بشناسم.
برگزیده نخستین جشنواره پژواک درباره سطح کیفی جشنواره نیز میگوید: سطح کیفی نخستین جشنواره پژواک برای من خیلی سخت بود، چون اولین باری بود که در این جشنواره شرکت میکردم و برخی از همکاران و رفقای بنده که در جشنواره شرکت کرده بودند در این زمینه خیلی حرفهای بودند و کارهای ارزندهای ارائه دادند و خیلی خوشحالم که بین این همه مستند خوب و برنامهساز قوی، این افتخار راداشتم که جایزه را از آن خود کنم.
زارع در پایان درباره مراحل استخدامی وی در سازمان با توجه به برگزیده شدن آثارش در جشنواره گفت: مدارکی که لازم بوده را به معاونت نیروی انسانی دادیم و منتظر خبر از سوی آنها هستیم و امیدواریم هرچه زودتر این اتفاق بیفتند.
پایان پیام/