شهباز حسن پور؛ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو میگوید: نظارت بر عملکرد بانکها در حوزه ارائه تسهیلات مورد نظر در موضوع رشد و جوانی جمعیت بسیار شدید است، بانکها مکلف هستند ماهانه گزارش عملکرد این قانون را به مجلس شورای اسلامی ارائه دهند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص عدم پرداخت وام فرزند آوری به افرادی که کارت پایان خدمت ندارند، بیان کرد: کمیسیون اقتصادی با رویکرد تسهیل در دریافت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری جوانان، اقدام به اصلاح قانون جوانی جمعیت کرده است.
شهباز حسن پور در ادامه افزود: یکی از نکاتی که در این اصلاحات مورد توجه واقع شده است رفع موانع و ممنوعیتها برای دریافت تسهیلات، است؛ ممنوعیتهایی که به موجب سایر قوانین وضع شده است.
نمایندهی مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه اشاره کرد: با توجه به تورم و مشکلات اقتصادی، بسیاری از زوجهای جوان و به ویژه سربازان غایب، به دلیل مشکلات مختلف مانند اشتغال و... برای شروع زندگی و تشکیل خانواده نیازمند حمایت و دریافت تسهیلات هستند.
وی در خصوص عملکرد بانکها در این حوزه نیز عنوان کرد: نظارت بر عملکرد بانکها در حوزه ارائه تسهیلات مورد نظر در موضوع رشد و جوانی جمعیت بسیار شدید است، بانکها مکلف هستند ماهانه گزارش عملکرد این قانون را به مجلس شورای اسلامی ارائه دهند.
حسن پور در خصوص بحران پیری جمعیت در کشور نیز اظهار داشت: متاسفانه میانگین سنی در کشور به ۳۵ سال و نرخ سالمندی نیز به رقم ۱۰.۵ رسیده است، براساس آمار ارائه شده اگر با همین روند ادامه دهیم تا ۲۰ سال آینده بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور پیر و سالمند خواهند بود.
نمایندهی مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: رشد و جوانی جمعیت کشور و فرزند آوری سبب پیشرفت جامعه و تحقق منافع ملی میشود، زیرا موضوع جوانی جمعیت بر مسائل سیاسی، امنیتی، اجتماعی و اقتصادی کشور اثر گذار است همچنین هرچه کشور از جمعیت پویا و جوان برخوردار باشد سطح دفاعی و امنیتی آن نیز افزایش مییابد.