کد خبر:۱۰۵۹۵۹۶
رئیس سازمان شیلات ایران:

صادرات ۵۵۶ میلیون دلاری محصولات آبزی/ ۱۸ هزار مزرعه آبزی پروری در کشور فعالند

رئیس سازمان شیلات ایران و معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: امسال تولید ۱ میلیون و ۴۶۰ هزار تن محصولات آبزیان را در برنامه داریم که به ۷۱ درصد آن محقق شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو امروز نشست خبری سیدحسین حسینی؛ رئیس سازمان شیلات ایران برگزار شد.

وی در ابتدای سخنان خود گفت: در دنیا ۲۱۴ میلیون تن تولید محصولات آبزیان است و ۹۰ میلیون تن در حوزه صیادی است و ۱۲۴ میلیون تن متعلق به حوزه آبروی پروری است که ۳۷ میلیون تن مربوط به گیاهان آبزی است. نزدیک ۶۵۰ گونه در حوزه آبزی پروری در دنیا انجام می‌شود. شیلات ایران با تولید ۱ میلین و ۲۵۶ هزار تن در سال گذشته رتبه ۲۶ جهان را دارد و در آسیا ۱۲ هم است و در غرب آسیا رتبه اول است.

حسینی افزود: این مقدار تولید در ابتدای پیروزی انقلاب ۳۲ هزار تن بوده که ۳۰۷۶ درصد رشد تولید داشته ایم. ۱۱۵۰۰ شناور در حوزه صیادی فعالند و ۲۷۰۰۰ مزرعه آبزی پروری داریم که ۱۸ هزارتای آن مربوط به ماهیانه گرمابی است و ۷۰۰۰ ماهیان سردابی در حوزه قزل آلا فعالند. در مزرعه میگو ۶۱ هزار تن تولید میگو بوده و ۹۵۰ مزرعه در حدود ۲۰ هزار هکتار فعالیت می‌کنند.

معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۰ به خاطر صید بی رویه ماهیان خاوری، صید تجاری این نوع ماهی ممنوع شد، بیان کرد: درحال حاضر ۴۰۰۰ تن گوشت خاویاری تولید می‌کنیم. ۷۱۸ هزارو ۶۶۵ هکتار کل مزارع پرورش ماهی و میگو است و قرار است این میزان دو برابر افزایش یابد. باید برنامه مدون و راهبردی داشته باشیم تا براساس مطالعات این حوزه در سه محور ریل گذاری شده است. اول افزایش بهره وری در مزارع موجود، دوم در حوزه صید و صیادی باید به سمت ذخایر برداشت نشده و کمتر برداشت شده برویم. سوم از ظرفیت‌های زیستی و اقلیمی کشور استفاده کنیم.

حسینی ادامه داد: امسال تولید ۱ میلیون و ۴۶۰ هزار تن در برنامه داریم که به ۷۱ درصد این برنامه تحقق پیدا کرده ایم و بحث آبزی پروری از ۱۳۳ حلقه پرورش ماهی در قفس، ۲۷۱ حلقه در دریاست و تا آخر سال به ۳۵۴ حلقه افزایش خواهد یافت.

رییس سازمان شیلات ایران افزود: در حوزه پرورش ماهی در قفس برای رسیدن به بیوتکنولوژی تکثیر پرورش بچه ماهیان، با همکاری موسسه تحقیقات، شرکت‌های دانش بنیان، نتایج خوبی گرفتیم و تا تجاری سازی این موضوع کار کنیم و با وارد کردن بچه ماهی با دیپلماسی فعال برای بازار داخل فعالیت می‌شود. تولید هوشمند است و اگر بازار فعال شود و تولید به دنبال آن خواهد رفت. بحث فرهنگی مهم است. با توجه به تفکر لاکچری در مورد مصرف آبزیان، باعث مصرف کم آبزیان در سفره مردم شده است. اگر ما در حوزه گوشت خودمان را با گوشت شکار تطبیق دهیم، می‌توانیم قیمت ماهیان را هم با ماهی‌های صید شده در نظر بگیریم و باید واسطه‌ها را حذف کنیم و عرضه آبزیان را باید از مزرعه تا سفره آسان کنیم.

حسینی در پایان سخنان خود اظهار داشت: باید بتوانیم بهره وری بیشتری در حوزه زایدات داشته باشیم. سال گذشته ۵۵۶ میلیون دلار با تراز مثبت ۵۲۰ میلیون دلار صادرات آبزیان داشتیم که نشان از اقبال جهان از بازار ایران است. محصولاتی که به بازار‌های جهانی صادر می‌شود، استاندار‌هایی داشته باشد و با مخاطب شناسی‌های موجود، باید محصولی در تراز ظرفیت‌های بین المللی تولید شود. امسال ۶۷ درصد به لحاظ ارزشی در حوزه صادرات رشد داشته ایم و و در سال گذشته ۵۵۶ میلیون دلار صادرات داشتیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار