آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۶۶۶۲۶

بن‌فرحان: با ایران بر سر حسن همجواری و حل اختلافات توافق کردیم

وزیر خارجه عربستان می‌گوید که این کشور بر سر احترام به حاکمیت کشورها، حسن همجواری و حل و فصل اختلافات با ایران توافق کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی در نشست شورای وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی گفت که ریاض و تهران درباره مسائلی از جمله حاکمیت کشور‌ها و حسن همجواری به توافق رسیده‌اند.

بن فرحان در چهل‌ونهمین نشست شورای وزاری خارجه سازمان همکاری اسلامی در نواکشوت، پایتخت موریتانی تأیید کرد که چندین دور مذاکره بین عربستان و ایران، به ازسرگیری روابط دو کشور منجر شده است.

وی باردیگر با استفاده از نام جعلی به‌جای «خلیج فارس» گفت: به منظور بهبود و افزایش ثبات در خلیج عربی، مشتاقانه در انتظار توافق با ایران هستیم. پادشاهی عربستان برای گفتمان و حل و فصل اختلافات با ابزار‌های صلح‌آمیز، دست (دوستی به سوی ایران) دراز کرده و بر لزوم احترام به ارزش‌های میانه‌روی و همزیستی تاکید می‌کند.

به دنبال سفر بهمن‌ماه ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به پکن، دریابان علی شمخانی از روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه در شهر پکن با هدف پیگیری توافقات سفر رئیس جمهور، به منظور حل‌وفصل نهایی موضوعات بین تهران و ریاض، مذاکرات فشرده‌ای را با همتای سعودی خود آغاز کرد.

در پایان این مذاکرات، امروز ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱، بیانیه سه‌جانبه‌ای در پکن با امضای «علی شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بن‌محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر شد.

در نتیجه‌ی گفتگو‌های انجام شده، جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی توافق کردند ظرف حداکثر دو ماه، روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفته و سفارت‌خانه‌ها و نمایندگی‌ها را بازگشایی کنند.

وزرای امور خارجه دو کشور جهت اجرای این تصمیم و انجام تمهیدات لازم برای تبادل سفرا با یکدیگر ملاقات می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار