به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اسفندماه سال ۱۴۰۱ بود که هادی ساداتی، عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با اشاره به اینکه طرح اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی هنوز اجرایی نشده است، از سازمان تأمین اجتماعی گلایه کرد.
هادی ساداتی، عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با اشاره به اینکه سازمان به دنبال بهانههای مختلف برای کم کردن تعداد کارگران ساختمانی است گفت: در حال حاضر بعد از گذشت حدود دو سال مجلس با طرح اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی موافقت کردند و در نهایت بعد از موافقت شورای نگهبان، رئیس مجلس در ۲۴ بهمن ماه آن را برای اجرا ابلاغ کرد. اکنون این طرح به بهانه اینکه باید آیین نامه آن تهیه شود از سوی تامین اجتماعی اجرا نشده است.
وی بیان کرد:از کل کارگران ساختمانی در کشور، کمتر از ۵۰۰ هزار نفر بیمه پردازی میکنند و بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر در نوبت انتظار برای بیمه تامین اجتماعی هستند.
عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران بیان کرد: بیمه برخی از کارگران ساختمانی به خاطر خطای انسانی بازرسان تامین اجتماعی در تأییده اشتغال فرد قطع شده است؛ اما زیربار اشتباه خود نمیروند و همچنان بیمه کارگر قطع میباشد.
ساداتی بیان کرد: بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار کارگر ساختمانی در کشور داریم که باید تحت پوشش بیمه باشند که متأسفانه تعدادی از آنها هنوز کارت مهارت دریافت نکرده اند به همین دلیل شرایط بیمه شدن را ندارند. اما امیدواریم درسال جاری حدود ۶۰۰ هزار کارگر ساختمانی تحت این قانون بیمه شوند.
گفتنی است میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: با اصلاح ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی و پس از تدوین و ابلاغ آئیننامه اجرایی آن، پیشبینی میکنیم بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی پشت نوبت، به زودی تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت.
وی توسعه پوشش بیمه پایه را یکی از محورهای سیاستهای کلی تأمیناجتماعی برشمرد و گفت: در سیاستهای ابلاغی، توسعه فراگیری بیمه پایه برای آحاد جامعه مورد تأکید قرارگرفته است.
وی افزود: از ابتدای استقرار دولت سیزدهم، نزدیک به ۲ میلیون نفر و در یک سال اخیر بالغ بر یک میلیون نفر بیمه شده جدید تحت پوشش سازمان تأمیناجتماعی قرار گرفتهاند.