به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روحالله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری، در بازدید میدانی و بررسی ظرفیتهای ایجاد شهرک مولد و دانشبنیان در حوزه کشاورزی با اشاره به حمایت از ایجاد بازار برای شرکتهای دانشبنیان و فناور به وسیله احداث شهرکهای مولد و دانشبنیان گفت: رهبر معظم انقلاب همواره در فرمایشات خود بر ایجاد بازار برای شرکتهای دانشبنیان تاکید دارند، ما نیز در معاونت علمی این راهبرد را سرلوحه قرار دادهایم و در حوزههای اولویتدار و مهمی، چون سلامت، امنیت غذا، انرژی، کشاورزی و سایر حوزههایی که به اقتصاد دانشبنیان گره خوردهاند، به دنبال بستر اتصال بازار واقعی به شرکتها هستیم.
وی، شهرکهای مولد و دانشبنیان را الگویی متناسب با رفع نیاز جامعه به کمک فناوری، نوآوری و مشارکت بخش خصوصی دانست و ادامه داد: قرار است این شهرکها بر مبنای اقتصاد مردمی و برخاسته از مردم راهاندازی شده و به بهرهبرداری برسند. برای شرکتهای دانشبنیان و فناور، منتورها و مواد اولیه و نهاده و سایر اجزای زیستبوم فناوری و نوآوری حوزه کشاورزی دیده شده است.
دهقانی خاطرنشان کرد: در مجموع یک مدل کامل و اقتصادی که هدف آن، رفع نیازهای مردم باشد در تمامی حوزههای اولویتدار باید در کشور ایجاد شود. باید شکل و شیوه درست اقتصاد دانشبنیان در قالب یک الگوی مناسب اجرایی شود تا بخش خصوصی و مردم به این عرصه ترغیب شوند.
وی ادامه داد: تلاش داریم تا این الگوسازی را صورت دهیم و این روند را پیاده و اجراییسازی کنیم تا سایر مردم و بخشها به فعالیت در این عرصه ترغیب شده و ورود پیدا کنند.
بنا بر این گزارش، حمایت از ایجاد شهرکهای مولد و دانشبنیان در راستای موافقتنامهای که قبلاً میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی منعقد شده بود، صورت میگیرد که با محوریت حمایت از شرکتهای دانشبنیان و فناور، الگوسازی و پیادهسازی مدلهای مطلوب و نوآورانه در حوزه کشاورزی انجام میشود.
برای اجرای اولیه این طرح از زمینی به مساحت ۲۰۰ تا ۳۰۰ هکتار بازدید صورت گرفت و قرار است این ظرفیت، برای شرکتهای دانشبنیان و فناور ایجاد شود که فناوری را از مرحله آغاز تا بازار در این شهرک پیاده و اجرایی کنند.