به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمود بهمنی امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: این کیت در کشور به قیمت ۵۰۰ دلار تولید میشود، اما واردات آن برای کشور ۱۲۰۰ دلار تمام میشد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با بیان اینکه سرعت تشخیص بیماری توسط کیت داخلی بیش از دو برابر مشابه خارجی است، گفت: زمان تشخیص بیماری در کیت داخلی ۳،۵ ساعت است در حالی که با مشابه خارجی زمان حدود ۸،۵ ساعت است.
وی با بیان اینکه سالانه حدود ۱۰۰۰ کیت در کشور استفاده میشد گفت: علاوه بر هزینه بالا، تحریم مانع بزرگی برای واردات بود که به تولید کنندگان داخلی آسیب میزد به طوری که در سال ۸۴ کل صنعت میگو را این بیماری از بین برد و با تولید آن در داخل این مشکلات برطرف شده است.
بهمنی با بین اینکه تولید این کیت در کشور بومی شده است، افزود: مقابله با این بیماری میتواند تا ۳۵ درصد تولید میگوی کشور را افزایش دهد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه کشور روی اقتصاد دریا محور تاکید شده است، گفت: در این راستا و برای افزایش بهره وری در تولیدات دریایی کشور، برای نخستین بار در کشور ماهی سوتریا، مناسب برای پرورش ماهی در قفس، اصلاح شده و قرار است تکثیر آن در کشور آغاز شود.
وی افزود: علاوه بر آن میگوی کروما هم توسط مرکز تحقیقات اصلاح شده، مجوز آن از سازمان دامپزشکی کشور گرفته شده و آماده تکثیر در کشور است، این میگو بومی کشور است و به همین دلیل سازگاری خوبی با شرایط آب و هوایی کشور به ویژه شرایط فصل سرد دارد.
بهمنی تاکید کرد که در تمام دنیا بخش تحقیقات به عنوان موتور محرک بخش تولید است و در سال مهار تورم که توسط رهبری نامگذاری شده است میتواند با کمک به افزایش تولید، قیمتها را پایین بیاورد.
وی با بیان اینکه موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به دنبال استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی است، گفت: بیش از ۴۰ فراورده شیلا تی فرموله شده و تولید آن به بخش خصوصی واگذار شده است که شنسل، کتلت، ناگت، همبرگر، دوده ماهی، سوسیس و کالباس و فطیر ماهی از آن جمله است.
بهمنی از تولید میگوی مولد spf در کشور خبر داد و گفت:۱۴ هزار جفت میگوی مولد عاری از بیماری در کشور تولید کردیم که نیاز کشور ۶۳ هزار جفت است و باید بخشهای تولید در این راستا همکاری کنند.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس که با توجه به اینکه تحقیقات ضامن امنیت غذایی در کشور است، بخش تحقیقات علوم شیلاتی چه جایگاهی بین کشورها دارد، و آیا سرعت کارهای تحقیقاتی در بخش شیلاتی قابل قبول است؟ گفت: کارهای بسیار خوبی در بخش تحقیقات انجام شده است، اما این مقایسه متناسب با میزان اعتبار و حمایتهایی که انجام میشود باید باشد، در برخی کشورها چندین موسسه تحقیقات برای یک بخش از تولید وجود دارد و اعتبارات خوبی هم در نظر گرفته شده است.
بهمنی در پاسخ به اینکه میزان اعتبار تحقیقات علوم شیلاتی چقدر بوده است، گفت: اعتبار سال گذشته ۱۰ میلیارد تومان بود که امسال نسبت به سال گذشته ۳۰ تا ۴۰ درصد رشد کرده است.
وی همچنین از کمبود نیروی تحقیقاتی در کشور خبر داد و گفت: طی سالهای گذشته نیروهایی که بازنشست شدهاند نیروی جایگزینی برای آنها استخدام نشده است و باعث شده بدنه تحقیقات نحیفتر شود.