به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه اختصاصی با روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، اعلام کرد که هیچ امکانی برای بازگشت این کشور به توافقنامه مربوط به نیروهای مسلح متعارف در اروپا (CFE) وجود ندارد، ولی بحث در مورد گزینههای جایگزین آن امکان پذیر است.
وی گفت: «ما اخیراً اطلاعاتی به دست آوردهایم که برخی از کشورهای اروپای شرقی مستقیماً تعهدات خویش در چارچوب این توافقنامه را نقض میکنند.»
ریابکوف در عین حال یادآور شد که نسخههای جایگزین این توافقنامه را میتوان در نظر گرفت، مشروط بر اینکه کشورهای غربی خط مشی سیاسی ضد روسی خود را کنار بگذارند. به گفته وی، تنها در این صورت است که میتوان روشهای دیگری را برای ایجاد یک توافق جدید در این زمینه جستجو کرد.
معاون وزیر خارجه روسیه در پاسخ به این سئوال که چه زمانی میتوان جایگزینی برای توافقنامه نیروهای مسلح متعارف در اروپا ایجاد کرد، گفت: «تنها پس از سپری شدن دوره طوفانی کنونی در روابط ما با غرب و در صورت کنار گذاشته شدن سیاست خصمانه آنها علیه کشور ما، این مسئله امکان خواهد داشت.»
لازم به یادآوری است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در تاریخ ۱۰ ماه مه، لایحهای را در خصوص فسخ توافقنامه نیروهای مسلح متعارف در اروپا به دومای دولتی روسیه ارائه کرد.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه گفت که موضوع تحریمها هیچ ارتباطی با تبادل زندانیان با ایالات متحده ندارد.
چند روز قبل شبکه تلویزیونی CNN به نقل از منابع خبری خود در دولت آمریکا از کاهش احتمالی تحریمها علیه روسیه در صورت تبادل زندانیان بین دو کشور خبر داده بود. به طور خاص، صحبت بر سر تبادل ایوان گرشکوویچ، خبرنگار روزنامه وال استریت ژورنال در مسکو و پل ویلان، تفنگدار دریایی سابق آمریکایی است که هر دو فرد به جاسوسی در روسیه متهم هستند.
ریابکوف گفت: «ما مسائل مربوط به سیاست تحریمهای آمریکا را به دلایل اصولی خود مورد بحث قرار نمیدهیم و این موضوع ربطی به وضعیت مبادله احتمالی زندانیان بین دو کشور ندارد.»
در اواخر ماه آوریل، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در یک کنفرانس مطبوعاتی یادآور شد که کانالی برای تبادل زندانیان بین روسیه و ایالات متحده وجود دارد، اما مذاکرات در این زمینه علنی نیست.