به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از راشاتودی، ایگور ژُوکوا، معاون دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفت که موفقیت ضدحملات این کشور به دریافت مهمات و تسلیحات بیشتری از جانب کشورهای غربی حامی کییف بستگی دارد.
وی در گفتگو با تایمز در پاسخ به اینکه چرا ضدحملات اوکراین که مدتهاست به سوژه رسانهها بدل شده، هنوز آغاز نشده است، گفت: برای آنکه ضدحملات موفقی داشته باشید، باید هرچیزی که نیاز دارید از جمله توپخانه، زرهپوش و تانک در اختیارتان قرار گیرد؛ بنابراین شاید هنوز مهمات کافی نداریم.
مشاور ارشد رئیس جمهور اوکراین در روابط خارجی، تاکید کرد: در هر مکالمه و مکاتبهای که زلنسکی در سفرهای خارجی متعددش داشته، تامین تسلیحات بیشتر موضوع اصلی بوده است.
وی افزود: هر کشوری میداند که ما برای حفاظت از خود و مقابله با موشکها، از آنها انتظار چه سلاحهایی داریم.
به گفته وی، روسیه در ماههای اخیر و باهدف ممانعت از ضدحملات نیروهای کییف که انتظار میرفت در بهار آغاز شود، حملات موشکی و پهپادی خود را تشدید کرده است.
وی با اشاره به اینکه کشورهای دیگر باید کمک بیشتری به کییف کنند، افزود: در حال حاضر، انگلیس یکی از کشورهای پیشتاز بوده و انگیزه و شهامت حقیقی خود برای سوق دادن کشور ما به سمت پیروزی را به وضوح نشان داده است. متاسفم، اما کشورهای اروپایی هنوز خیلی کُند عمل کرده و در حوزه تحریمها علیه روسیه، به اندازه کافی فعالیت نمیکنند.
زلنسکی دیروز (شنبه) در گفتگو با والاستریت ژورنال گفته بود که ارتش اوکراین آماده آغاز ضدحملات است، اما زمان دقیق آن را اعلام نکرد. وی گفت که کییف خواستار تسلیحات بیشتر از جانب غرب است، اما «نیروهای اوکراین نمیتوانند برای آغاز حملات، ماهها صبر کنند.»
رئیس جمهور اوکراین همچنین گفته بود که این کشور برای حفاظت از شهرها و نیروهای این کشور در میدان نبرد، به ۵۰ سامانه پدافند هوایی پاتریوت ساخت آمریکا نیاز دارد. با توجه به قیمت حدودی هر فروند از این سامانه که ۱.۱ میلیارد دلار برآورد شده، هزینه کلی درخواست زلنسکی حدود ۵۵ میلیارد دلار خواهد شد؛ رقمی که به تنهایی بیشتر از مجموع کمک نظامی واشنگتن به کییف از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در اوایل فوریه ۲۰۲۲ خواهد بود.
زلنسکی اذعان کرده که برتری هوایی روسیه، نیروهای کییف را به خطر میاندازد و «در ضدحملات، شمار زیادی از سربازان اوکراینی کشته خواهند شد.»
مسکو همواره درباره ارسال و تامین سلاح برای اوکراین هشدار داده و تاکید کرده که آمریکا و متحدانش با این اقدام از «خط قرمز» مسکو عبور کرده و به طور غیرمستقیم به یک طرف جنگ بدل خواهند شد.