محمد برزعلی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان، در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو گفت: در سالهای گذشته از ۱۷۰ هزار هکتار زمینی که در آن کشت دوم انجام میشد، بقایای حدود ۵۰ درصد از این زمینها آتش زده میشد، اما این رقم در سالهای اخیر به ۱۰ درصد کاهش یافته است.
برزعلی ادامه داد: عدهای از کشاورزان گلستانی هر سال پس از برداشت محصول خصو صا گندم و جو، کاه وکلش مزارع خود را آتش میزنند که این عمل خسارتهای جبران ناپذیری به محیط زیست منطقه وارد میکند.
گفتنی است، سوزاندن بقایای گیاهی به خصوص کاه و کلش بیشتر در شمال کشور انجام میشود که کشاورزان انگیزهها و اهداف مختلفی برای انجام این کار دارند. از جمله باورهای اشتباهی که در بین این کشاورزان برای آماده سازی زمین برای کشت دوم وجود دارد سوزاندن بقایای گیاهان است. کشاورزان برای از بین بردن بذر علفهای هرز باقیمانده در مزارع، از بین بردن آفات گیاهی و بیماری ها، جلوگیری از ایجاد محیط مناسب تکثیر این آفات و بیماری ها، ایجاد سهولت بیشتر در عملیات کاشت و داشت، جلوگیری از نشت آب باران به دلیل مانع شدن کاه و کلش از حرکت آب در مزرعه و جلوگیری از کمبود ازت و کلروز و زردی در برگها در کشت بعدی از روش اشتباه سوزاندن کاه کلش استفاده میکنند. این باورهای غلط، زیان بسیاری را به محیط زیست و منابع طبیعی وارد میکنند که شاید هیچگاه جبران نشوند.