گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو: روز گذشته وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات در یکی از پیامرسانهای بومی نوشت: «یکی از اقدامات ۲۰ ماه گذشته، اتصال جزایر همیشه ایرانی خلیج فارس از طریق فیبر نوری به سرزمین اصلی است تا هموطنان عزیز در این جزایر از ارتباطات پایدار و با کیفیت برخوردار شوند که برای این کار بیش از ۱۵۰ کیلومتر فیبرکشی عمدتاً دریایی و با استفاده از توان شرکتهای دانش بنیان داخلی انجام شده است. طرح عملیاتی اتصال فیبر نوری جزایر ابوموسی تنب کوچک و تنب بزرگ به بندر لنگه به طول ۱۲۰ کیلومتر انجام واتصال فیبر دریایی جزیره کیش وهندورابی به طول ۳۰ کیلومتر با تلاش متخصصان و تحت حمایت ونظارت شرکت ارتباطات زیر ساخت در روز جهانی ارتباطات به بهره برداری رسید.»
در همین راستا لطفالله سیاهکلی عضو کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: ارتباطات در دنیای امروز نقش بسیار کلیدی دارد. ما از عصر اطلاعات عبور کردیم و وارد عصر ارتباطات شدیم و در حال حاضر در حال عبور از عصر ارتباطات به عصر تبادلات هستیم. در عصر تبادلات، ارتباطات فیبری و تبادلات بینالمللی میتواند جایگاه کشور را در عرصه بینالملل تقویت بکند. اتصال جزایر سه گانه از طریق فیبر دریایی به سرزمین اصلی، کار بسیار مهم و ارزشمندی است. ایران میتواند به دلیل شرایط جغرافیایی و ژئوپلیتیک در جایگاه مهمی در دنیا و منطقه قرار بگیرد.
اسماعیل حسین زهی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به لزوم حفظ تمامیت ارضی کشور به دانشجو گفت: اتصال جزایر سه گانه به سرزمین اصلی از نیازمندیهای مهم ارتباطی کشور بود که به خوبی انجام شد. در سایر استانها و شهرهای مرزی کشور نیازمند حضور جدیتر و پوشش بهتر شبکه هستیم.
حسینی کیا دیگر عضو کمیسیون صنایع و معادن نیز با اشاره به ظرفیتهای مغفول مانده کشور گفت: از آنجایی که در بسیاری از موارد از جمله تولید و اجرای کابل فیبر دریایی مورد تحریم هستیم، اگر خودمان اقدام به جبران نکنیم، دچار مشکل میشویم. این توانمندیهایی که با تلاش و همت نخبگان جوان در حال تولید است، هم کشور را از بیگانه بی نیاز میکند و هم ظرفیتی را به وجود میآورد که در آینده دنیا به ما نیازمند شود. این موضوع خیلی دور از دسترس نیست. اتصال جزایر سه گانه به سرزمین اصلی، کار ارزشمندی است و فتح بابی است برای سایر مجموعهها تا در راستای خودکفایی و خدمت به کشور گام بردارند.
لازم به ذکر است از دستاوردهای این طرح عملیاتی میتوان به افزایش بیش از ۱۰ برابری سرعت و ظرفیت و اجرای آن با هزینه کم نسبت به مشابه خارجی، رونق وشکوفایی جهت سرمایه گذاری، اتصال امن و پایدار و عبور از ارتباط رادیویی پر اختلال در شرایط بد جوی و رطوبت جزایر سه گانه اشاره کرد.