کد خبر:۱۰۸۲۹۹۴

تراز تجاری بهار منفی شد

گمرک ایران آمار تجارت خارجی کشور را در بهار امسال منتشر کرد که بر اساس این آمار، صادرات غیرنفتی به ۱۲/۵میلیارد دلار رسید.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در بهار امسال ۳۵/۵ میلیون تن کالا به‌ارزش ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به‌استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و تجارت چمدانی از کشور صادر و ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا به‌ارزش ۱۴ میلیارد دلار سهم واردات کشور بود.

بنابر این گزارش، در این مدت صادرات غیرنفتی کشورمان به‌لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴/۴۲ درصد افزایش و از حیث ارزش ۸/۸۴ درصد کاهش داشت و واردات کشورمان به‌لحاظ وزن و ارزش به‌ترتیب یک درصد و ۵/۷۹ درصد افزایش یافته است.

لازم به ذکر است به‌دلیل کاهش قیمت‌های جهانی برخی از کالا‌های صادراتی از جمله محصولات پتروشیمی که از نظر وزنی ۱۶ درصد افزایش، اما از نظر ارزش ۱۸ درصد کاهش داشته است، میزان کلی صادرات غیرنفتی کشورمان با چنین تغییرات وزنی و ارزشی مواجه شده است.

این گزارش حاکی است، در بهار امسال ذرت، دانه سویا، روغن دانه آفتابگردان، برنج، گندم و جو عمده‌ترین اقلام اساسی وارداتی به کشورمان بوده‌اند که در مجموع از نظر وزنی ۵۶/۱۵ درصد و از نظر ارزشی ۱۹/۷۹ درصد از کل واردات کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین بنابر این گزارش؛ چین، عراق، ترکیه، امارات متحده عربی و هند ۵ کشور اول مقصد کالا‌های صادراتی بوده است که به‌ترتیب ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار، ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار و ۴۸۹ میلیون دلار به این ۵ کشور صادر شد.

۵ کشور اول مبدأ کالا‌های وارداتی در ۳ ماهه اول امسال به‌ترتیب شامل امارات متحده عربی به‌ارزش ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار، چین ۴ میلیارد دلار، ترکیه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار، آلمان ۵۴۸ میلیون دلار و هند ۵۰۱ میلیون دلار بوده است.

همچنین در این مدت ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا از مسیر ایران ترانزیت شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷/۸۶ درصد کاهش داشته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار