به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در جریان سخنرانی در نشست مجازی سازمان همکاری شانگهای بر افزایش چند برابری تجارت این کشور با کشورهای سازمان همکاری شانگهای با یوان و روبل تأکید کرد.
در این نشست که عملاً به رهبری هند برگزار شد، ایران، یکی دیگر از متحدان نزدیک روسیه، به عضویت کامل این گروه درآمد.
ولادیمیر پوتین گفت که این کشور دلار آمریکا را به طور کامل کنار گذاشته و در حال تسویهحساب خود با چین با روبل و یوان است و سایر کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای را تشویق میکند تا پرداختهای خود را با این دو ارز تسویه کنند.
رئیسجمهور روسیه در سخنرانی مجازی خود در اجلاس سازمان همکاری شانگهای گفت: روسیه به تقویت روابط با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ادامه خواهد داد. تجارت بین روسیه و کشورهای سازمان همکاری شانگهای در سال گذشته بیش از ۳۷ درصد افزایش یافت و به رکورد ۲۶۳ میلیارد دلار رسید. در ژانویه تا آوریل سال جاری میلادی، نیز ۳۵ درصد دیگر افزایش یافت.
روسیه پس از حمله به اوکراین، از سوی کشورهای غربی به شدت تحریم شد. تحریمها اقتصاد روسیه را تضعیف کرد و فقط چند کشور به تجارت با این کشور ادامه دادند.
روسیه نیز با «دلارزدایی» از تجارت خود و گسترش استفاده از ارزهای ملی و تسویهحساب متقابل با سایر شرکای تجاری خارج از کشور خود، این تحریمها را تلافی کرد. به گفته رئیسجمهور روسیه، بیش از ۸۰ درصد معاملات تجاری بین روسیه و چین با روبل و یوان انجام میشود.
سازمان همکاری شانگهای توسط چین، روسیه و چهار کشور آسیای مرکزی (ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و قرقیزستان) در سال ۲۰۰۱ میلادی به منظور محدود کردن نفوذ غرب در منطقه تشکیل شد. پاکستان و هند در سال ۲۰۱۷ میلادی به عضویت این گروه درآمدند. با بدتر شدن روابط این کشورها با غرب، این گروه برای چین و روسیه اهمیت بیشتری یافت.
در فوریه (بهمن، اسفند) ۲۰۲۲ میلادی، اعضای سازمان همکاری شانگهای به رهبری چین (بلوکی متشکل از چین، روسیه، هند، پاکستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و قرقیزستان) توافق کردند که استفاده از پول ملی خود را در دادوستد با یکدیگر افزایش دهند.