به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند کاهشی قرار گرفت، به گونهای که شاخص کل بورس در پایان معاملات با ۰.۸۲ درصد کاهش و از دست دادن ۱۷ هزار و ۸۲۹ واحد به رقم ۲ میلیون و ۱۵۸ هزار و ۵۲۹ واحد رسید.
همچنین شاخص هموزن با کاهش ۹ هزار و ۹۶۵ واحد به رقم ۷۶۰ هزار و ۸۵۷ واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس تهران که ناشی از ارزش ۶۰۰ شرکت بورسی است، به بیش از ۷ میلیون و ۸۶۵ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز بیش از ۸.۴ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۴۵۹ هزار فقره معامله و به ارزش ۵ هزار و ۵۸۵ میلیارد تومان داد وستد کردند. امروز شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی ۰.۸۲ درصد کاهش یافت.
این دو شاخص با معیار هموزن با کاهش ۱.۲۹ درصد همراه شد. شاخص آزاد شناور ۰.۸۲ درصد افت کرد. شاخص آزاد شناور با ۰.۸۲ درصد همراه شد. شاخص بازار اول بورس ۰.۹۴ درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس ۰.۶۸ درصد افت کرد.
امروز نمادهای هلدینگ معدنی خاورمیانه، بانک ملت، گلگهر، مخابرات ایران، پالایش نفت اصفهان، ملیمس و فولاد مبارکه به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را از خود به جای گذاشتند.
در پایان معاملات امروز فرابورس شاخص کل با ۲۶۹ واحد کاهش به رقم ۲۸ هزار و ۲۰ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس به بیش از یک میلیون و ۵۱۲ هزار میلیارد تومان رسید.
ارزش بازار پایه فرابورس ۵۰۷ هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران امروز بیش از ۸.۲ میلیارد سهام در قالب ۳۵۰ فقره معامله و به ارزش ۲۵۳ هزار میلیارد تومان داد و ستد کردند.
البته لازم به یادآوری است مطابق روزهای دوشنبه امروز هم عملیات بازار باز در شبکه بانکی انجام شد که طی آن ۲.۷ میلیارد اوراق بدهی دولت در قالب ۳۴۴ معامله و به ارزش ۲۴۸ هزار میلیارد تومان داد و ستد کردند که ارقام آن صرفا در فرابورس نمایش داده میشود، وگرنه ارزش معاملات سهام به میزان ۳۵۲۷ میلیارد تومان بوده و اوراق مالی اسلامی ۱۸۵۳ میلیارد تومان بوده است.
امروز نمادهای سنگآهن گهرزمین و فولاد ارفع بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای مالی سپهرصادرات، آریاساسول، فولاد هرمزگان، ایران خودرو دیزل و صبا تأمین به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتهاند.
با توجه به اینکه شرکتهایی که وارد بازار سرمایه شوند اگر به اندازه عرضه اولیه سهامشان شناور شود، ۱۰ درصد درآمدهای آنها معاف از مالیات میشود و اگر میزان شناوری را تا ۲۵ درصد افزایش دهند ۲۰ درصد درآمد آنها با مالیات صفر محاسبه میشود؛ بنابراین شرکتها با حضور در بازار سرمایه علاوه بر اینکه شفاف میشوند و حاکمیت شرکتی با استانداردهای مدیریتی و حسابرسی در آنها جاری میشود از معافیت مالیاتی هم برخوردار میشوند.
یکی از شیوههای تأمین مالی از بازار سرمایه است که شرکتها با عرضه اولیه سهام خود افزایش شناوری و چشمپوشی از حقتقدم میتوانند به تأمین مالی از بازار سرمایه اقدام کنند که منابع جمعآوری شده هم صرف اجرای پروژههای شرکتها و تکمیل ظرفیت میشود. در عین حال نباید فراموش کرد بازار سرمایه همزاد ریسک و نوسان است و قبل از معامله باید مطالعه، مشورت و تحقیق صورت گیرد.