به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بورس اوراق بهادار تهران امروز اولین روز کاری هفته را ابتدا در یک روند رو به رشد آغاز کرد، به گونهای که تا ۱۰ هزار واحد هم افزایش یافت، اما از میانه بازار روند کاهشی به خود گرفت، به گونهای که شاخص کل در پایان معاملات با عقبنشینی ۵۱۴ واحد به رقم ۲ میلیون و ۷۰ هزار و ۸۸۹ واحد رسید.
اما شاخص کل هموزن با افزایش ۳ هزار و ۲۹۵ واحد به رقم ۷۲۸ هزار و ۱۱ واحد رسید. ارزش معاملات امروز بیش از ۸ میلیون و ۳۷۸ هزار میلیارد تومان رسید و حجم معاملات به بیش از ۱۴.۱ میلیارد سهام و اوراق مالی رسید.
ارزش روز بازار امروز به بیش از ۷ میلیون و ۵۴۴ هزار میلیارد تومان رسید. امروز شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی نسبت به روز معاملاتی قبل به میزان ۰.۲ درصد افت کرد، اما این دو شاخص با معیار هم وزن ۰.۴۵ درصد افزایش یافتند.
شاخص آزاد شناور ۰.۹ درصد تقویت شد، شاخص بازار اول بورس ۰.۴ درصد کاهش یافت شاخص بازار دوم بورس ۰.۱ درصد افت کرد. امروز نمادهای فولاد مبارکه، پالایش نفت بندرعباس و بانک ملت بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و نمادهای پتروشیمی خلیجفارس، گلگهر، توسعه معادن و فلزات و چادرملو به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را از خود به جای گذاشتهاند.
در فرابورس ایران امروز روند رو به رشد پیگیری شد بگونهای که شاخص کل در پایان معاملات با ۱۷۸ واحد افزایش به رقم ۲۷ هزار و ۱۸۶ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۴۶۸ هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه فرابورس ۵۰۱ هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران امروز بیش از ۴.۱ میلیارد سهام در قالب ۲۵۲ هزار فقره معامله و به ارزش ۳ هزار و ۵۵۵ میلیارد تومان داد وس تد کردند.
امروز نمادهای فولاد ارفع، مالی سپهرصادرات، صبا تأمین، آریا ساسول و ایرانخودرو دیزل بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و نماد جهان فولاد سیرجان بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشتهاند.
برای تحقق رشد ۸ درصدی به گفته برخی کارشناسان نیاز به سرمایهگذاری ۶۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی و معادل ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه داخلی است تا رشد ۸ درصد در برنامه هفتم محقق شود.
برای این منظور نیاز به انقلاب اقتصادی است و علاوه بر تأمین مالی از شبکه بانکی که در حال حاضر حدود ۸۵ درصد تأمین مالی از بانک انجام میشود، باید تأمین مالی از بازار سرمایه نیز انجام شود و سهم بازار سرمایه از تأمین مالی حداقل به ۲۰ درصد افزایش یابد.
در این زمینه لازم است با ابزارهای مختلف از جمله عرضه اولیه سهام شرکتهای جدید، افزایش شناوری سهام شرکتها، چشمپوشی از حق تقدم به منظور افزایش سرمایه و صرف سهام و انتشار اوراق مالی مختلف اقدام شود تا منابع جمعآوری شده از بازار سرمایه صرف توسعه طرحهای شرکتها شود. سرمایهگذاری در بورس الزاما همراه با ریسک و نوسان است و حتما قبل از معامله باید مطالعه، مشورت و تحلیل صورت گیرد.